CHRISTOF STACHE/AFP/PROFIMEDIA
‘DALJE NE MOŽE OVAKO‘

Njemačkom odjekuju izjave Nike Kovača: ‘Uništavamo nogomet! To pravilo je katastrofa, vratimo se korijenima‘

Bivši hrvatski izbornik smatra da problem nije toliko u sucima, koliko u ljudima koji određuju pravila
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. rujan 2023. 10:29

Dosuđivanje kaznenih udaraca zbog igranja rukom je vrlo često, a dojam je da suci pritom imaju prilično rastezljive kriterije.

Primijetio je to i trener Wolfsburga Niko Kovač, koji je o tome i javno progovorio nakon što je Paris Saint-Germain u utorak u Ligi prvaka poveo protiv Borussije Dortmund zahvaljujući pogotku iz kaznenog udarca dosuđenog jer je lopta u ruku pogodila gostujućeg stopera Sülea.

- Pravilo igranja rukom je katastrofa. To je proizvoljno, ne postoji jedinstvena uputa. Jedan tako svira, drugi ne. Ja sam za ‘povratak korijenima‘, kad su svi znali što se događa – izjavio je Niko Kovač.

image
RONNY HARTMANN Afp

Bivši hrvatski izbornik smatra kako bi jasna namjera trebala biti odlučujuća u presudi o kaznenom udarcu.

- Zapravo trebate trenirati kako da protivnika pogodite u ruku. Onda se možete nadati da će netko tko sjedi u podrumu reći ‘Dududu‘. To ne može dalje ovako. Uništavamo nogomet! - upozorio je Niko Kovač, čije su riječi prenijeli mnogi njemački mediji.

Smatra da problem nije toliko u sucima, koliko u ljudima koji određuju pravila.

- Morate pitati nogometaše – upozorio je 51-godišnji stručnjak kojeg čeka gostovanje od Borussije.

Wolfsburg je bez pobjede u Dortmundu u 10 posljednjih utakmica u kojima je upisao dva remija i osam poraza. Ni Kovač nije ništa bolje prolazio na Signal Iduna Parku, izgubio je od Borussije sve četiri utakmice kao trener Eintrachta, Bayerna i Wolfsburga, primivši u svakoj od njih najmanje tri pogotka.

Linker
18. svibanj 2024 07:50