Josip Stanišić nedavno je dobio prvi poziv u A reprezentaciju Hrvatske
 dpa Picture-Alliance via AFP
BAVARCI SE ZAHUKTALI

Nova prilika za novopečenog HR reprezentativca! Nakon Dalićevog poziva isključenje mu otvara vrata...

Novopečeni hrvatski reprezentativac ušao je pred kraj dvoboja protiv Greuther Fürtha
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 26. rujan 2021. 07:58

Bayern je rutinski, s pola snage, prošao ligaško gostovanje u 148 kilometara udaljenom Fürthu, mjestu u Bavarskoj koje drugi put u povijesti ima prigodu gledati najbolje njemačke momčadi u Bundesligi. Nekoć je ovaj klub tri puta bio prvak Njemačke, ali to su bila neka druga, predratna, vremena, a sada je realnost ipak nešto drugačija, nakon osam godina opet su u eliti, ali veliko je pitanje mogu li ostati u njoj.

Nakon viđenog do sada teško, uostalom, u 20 domaćih utakmica do sada odigranih u Bundesligi još uvijek nisu osjetili slast pobjede, a znalo se da do nje neće doći ni preksinoć jer Bayern je ipak nekoliko razina iznad Greuthera. Sličila je ova utakmica na nedavne dvoboje Kupa Hrvatske u kojima su prvoligaši imali posla s niželigašima, Bayern je odigrao točno toliko koliko je trebalo za pobjedu, put do nje utrli su dvama preciznim udarcima Müller i Kimmich, a nakon pola sata dvoboj je bio zaključen.
- Priznajem da nismo odigrali nešto posebno, ali pobjeda je potpuno zaslužena - kazao je Joshua Kimmich, koji je u posljednje dvije utakmice zabio čak tri pogotka.

Osma pobjeda u nizu

Bila je ovo osma pobjeda u nizu Bavaraca, stroj se zahuktao. Trener Julian Nagelsmann pohvatao je sve konce i očito da će i ove sezone Bayern u Bundesligi biti teško savladiv, momčad je spremna za najveće zahtjeve.

- Kada nas gledate sa strane vidite da imamo puno toga dobroga u igri, opet smo zabili tri gola, pristup je bio maksimalan, ali... Moram biti iskren da nismo iskoristili niz šansi iz kontri i polukontri jer smo donosili krive odluke, to me pomalo ljuti. No, s druge strane moram biti zadovoljan kako sve trenutačno ide, u nogometu se na kraju ipak gleda samo rezultat, a on je na našoj strani - dodao je Thomas Müller.

Jedan je niz ipak prekinut, nakon 15 uzastopnih utakmica u Bundesligi Robert Lewandowski nije zabio, najbliže je bio pogotku sredinom prvog dijela kada je nakon kornera spektakularnim udarcem petom pogodio gredu.

- Na koncu je jedino važna pobjeda, zabili smo tri gola, što je također dobro i ostali smo na vrhu, a to je najvažnije od svega - smatra trener Julian Nagelsmann, koji je ovog puta ostavio Josipa Stanišića na klupi.

Četvorku ispred Neuera tvorili su Pavard, Süle, Upamecano i Hernandez. Davies je pomaknut na krilo jer Comana trenutačno nema zbog lakše operacije srca, a Gnabry je ostao na klupi jer je tijekom tjedna imao virozu. U 48. minuti Pavard je isključen kao posljednji čovjek obrane. Očekivalo se da će trener Bayerna uvesti Stanišića, no samo je promijenio raspored, umjesto četvorice u zadnjoj liniji zaigrao je s trojicom.

Preoštar start

- Start, pogotovo u visini gležnja, nije bio potreban, suigrači su bili blizu, mogli su stići, nadam se samo da Pavard neće dobiti više od dvije utakmice kazne - rekao je Nagelsmann.

Otvara li ovo ponovno prostor Stanišiću koji je ipak ušao u 86. minuti tek ćemo vidjeti. Sljedeća Bayernova utakmica je u Ligi prvaka protiv kijevskog Dynama, tamo Pavard ima pravo igrati, a sljedećeg vikenda u München stiže Eintracht. Posljednja je to utakmica prije nove reprezentativne stanke na koju će 21-godišnji Stanišić otići kao seniorski reprezentativac Hrvatske.

Linker
16. travanj 2024 09:20