Niko Kovač

 CARMEN JASPERSEN Dpa Picture-alliance Via Afp
ZAIGRAO I BELJO

Novi kiks Bayerna i težak dan za Hrvate: Poraz Nike Kovača, debakl Krame i društva, Juranoviću ni minuta...

Wolfsburg je izgubio prvi put nakon devet utakmica, a Hoffenheim teško stradao protiv Borussije (M)
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. siječanj 2023. 20:50

Union Berlin se ne šali, pobjedom u gradskom derbiju ostali su prvi pratitelj Bayerna, još jednom pokazavši tko je gazda u glavnom gradu Njemačke. Zaustavljena je, pak, serija Nike Kovača i Wolfsburga, nakon šest pobjeda u nizu i ukupno 11 utakmica bez poraza, Vukovi su pali kod Werdera. U sve težoj situaciji je Hoffenheim, poraz od Borussije M. na domaćem terenu ostavio ih je blizu zone ispadanja.

Kolo su u petak otvorili RB Leipzig i Stuttgart, Bikovi su slavili 2:1, dvama majstorskim pogocima Szoboszlaija, Mađar je prvo zabio iz slobodnog udarca s 30-ak metara, a onda je pogodio volej sa 16 metara. Gosti nisu bili neopasni, naprotiv, obrana domaćina imala je dosta posla. Joško Gvardiol je skrivio jedanaesterac koji je izazvao dosta polemika jer je lopta jedva okrznula ruku hrvatskog reprezentativca. Jedina negativna stvar u pobjedi domaćina je ozljeda Danija Olma, bivšem dinamovcu puknuo je butni mišić i pred njime je višetjedna stanka. Ove sezone Španjolac nema sreće s ozljedama, jesenas je bio šest tjedana aut zbog slične ozljede. Nakon Nkunkua i drugi važni kotačić Roseova stroja trenutačno nije u mogućnosti pomoći u lovu na Bayern.

Hertha je još jednom posrnula od Uniona, i Stara dama je u sve težoj situaciji. Ostanak su protekle sezone izborili kroz dodatne kvalifikacije slavljem protiv HSV-a i to nakon domaćeg 0:1 poraza. Očito da im Olimpijski stadion nije neka prednost, jer su u proteklih pet dana izgubili dvije utakmice, prvo od Wolfsburga 0:5, a u subotu ih je gradski suparnik rutinirano pobijedio s 2:0. Urs Fischer poznat je kao trener koji dosta rotira, a kako Union ulazi ima utakmicu skoro svaka tri dana, tako se Švicarac odlučio na tri promjene u odnosu na dvoboj s Werderom.

Ušli su Trimmel, Schäfer i Roussillon, a na klupi su ostali Juranović, Haraguchi i Giesselmann. Početak dvoboja bio je prava kamilica, dok je na tribinama prepunog stadiona pjesma odzvanjala, obje momčadi oprezno su čekale svoje prigode, iskoristili su ih gosti, Doekhi, stoper koji je prije dvije godine bio na meti Dinama, zabio je svoj već četvrti pogodak. Union je jedna od najopasnijih momčadi u Bundesligi nakon prekida, tako su i došli do vodstva nakon kornera. Pobjedu je osigurao Seguin. Taj pogodak je stigao nakon kontre, a prethodio mu je sumnjivi dvoboj Khedire i Kempfa.

Domaći su tražili jedanaesterac, sudac Brych i nakon pregledavanja snimke ostao je pri svojoj odluci. Hertha, za koju je Uremović odradio cijelu utakmicu, a Šunjić baš kao i Juranović ostao na klupi, nije se uspjela vratiti i sve se glasnije spominje otkaz treneru Sandru Schwarzu. Sportski direktor Fredi Bobić uoči jučerašnjeg dvoboja opovrgnuo je takvu mogućnost, ali znamo da takva podrška ne mora ništa značiti. Inače, gosti bi mogli dobiti i jedno zvučćno pojačanje, naime, nakon što je dobio slobodne papire u Sevilli Isco se povezuje s Unionom kojeg već u utorak čeka novi dvoboj, Kup protiv Wolfsburga.

Prošlo je 132 dana od zadnjeg poraza Vukova, upravo su Željezni slavili u Berlinu i tada je Niko Kovač bio vrlo ljutit na svoje igrače, odlučio se na rezove, bio je to i posljednji pravi nastup Josipa Brekala za bundesligaša, on je bio među igračima koje je Kovač praktički otpisao. Rezultati koji su uslijedili dali su mu za pravo, 11 utakmica bez poraza, šest pobjeda u nizu, ali ta serija danas je završena. Werder je pak prekinuo svoj negativni niz od četiri poraza i pobjedom nad Vukovima napravio još jedan korak ka ostanku u ligi, što je osnovni cilj nakon povratka u Bundesligu. Junak dvoboja bio je Niclas Füllkrug, njemački reprezentativac zabio je dva pogotka, s čime je preuzeo vodstvo na ljestvici strijelaca. Preskočio je Christophera Nkunkua. Bartol Franjić ostao je na klupi gostiju.

Nakon što su se spasili od poraza u sudačkoj nadoknadi protiv Suttgarta, nogometaši Hoffenheima jučer nisu uspjeli izbjeći taj scenarij. Borussia M. bila je neumoljiva, zabili su im četiri pogotka, Andrej Kramarić odigrao je cijeli dvoboj.

Dion Drena Beljo opet je započeo dvoboj za Augsburg koji je poražen u Freiburgu, Vinkovčanin je igrao do 62. minute, Čolina je ušao u 69.



Novi kiks Bayerna

Nogometaši Bayerna i Eintrachta odigrali su večeras u Münchenu neriješeno 1:1 u utakmici 18. kola njemačke Bundeslige, pa Bavarci već tri bundesligaške utakmice ne znaju za pobjedu.

Bayern je poveo golom Leroya Sanea u 34. minuti, a izjednačio je za Eintracht Francuz Randal Kolo Muani golom u 69. minuti.

Josiš Stanišić je odigrao 90 minuta Bayern, a Kristijan Jakić je ušao u igru u 85. minuti za goste, dok je Hrvoje Smolčić ostao na klupi.

Bayern je trećim vezanim remijem u Bundesligi došao do 37 bodova i nalazi se na prvom mjestu, s bodom više od drugoplasiranog Union Berlina. Eintracht zauzima peto mjesto na tablcii sa 32 boda. (HINA)



Rezultati:

Freiburg Augsburg 3:1

Mainz - Bochum 5:2

Hoffenheim - Borussia M. 1:4

Hertha Berlin - Union Berlin 0:2

Werder - Wolfsburg 2:1

Bayern - Eintracht 1:1

Linker
14. travanj 2024 15:24