CHRISTOF STACHE/Afp
TVRDI LEGENDA BAYERNA

Novi potres u Bayernu samo dva dana nakon naslova: ‘Tuchel će otići. Kada ljude tako tretirate...‘

Turbulencije u redovima bavarskog velikana nastavljaju se usprkos osvojenoj tituli
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2023. 11:05

Dva dana nakon osvajanja naslova njemačkog prvaka Thomas Tuchel mogao bi ipak napustiti Bayern.

Bivši igrač Bayerna, Liverpoola i njemačke nogometne reprezentacije Dietmar Hammann uvjeren je da je Tuchel na izlaznim vratima kluba usprkos dramatično osvojenom bundesligaškom naslovu. Svega nekoliko sati nakon osvajanja 11. uzastopnog naslova njemačkog prvaka u subotu Bayern je uručio otkaze glavnom operativcu Oliveru Kahnu i sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću.

- Kada ljude ovako tretirate, postavlja se pitanje želite li uopće raditi za ovakav klub? Ne mogu isključiti opciju da će Tuchel otići uskoro. Ali on će otići proizvoljno - rekao je Hammann u ulozi stručnog sukomentatora za njemačku televiziju.

Na njegove se riječi nadovezao kolega mu Erik Meijer.

- Mislim da će Tuchel napustiti Bayern već u ponedjeljak.

Bayern je u subotu u trileru slavio u gostima kod Kölna 2:1 i osigurao novi naslov, iskoristivši tako domaći kiks Borussije Dortmund protiv Mainza (2:2).

Bavarci su ove sezone pokazali veliku ranjivost i pružili su Borussiji priliku za osvajanje naslova na pladnju, ali žuto-crni istu nisu iskoristili i propustili su osvojiti prvi ligaški naslov od 2012. godine.

- Sada mi bilo poželjno da se situacija smiri i da se možemo koncentrirati na nogomet. Imamo puno posla. Moramo igrati brže, bolje s više kontinuiteta. Želimo se popraviti na svim mogućim razinama i vratiti tu potrebnu homogenost. Želimo osigurati da u momčadi postoji osjećaj pripadništva, obitelji i zaštititi se od vanjskih utjecaja i mišljenja. Tek tada možemo zahtijevati maksimum od igrača, objasnio je Tuchel tijekom proslave na Marienplatzu.

Hoće li Bayern u stvaranje nove momčadi s Tuchelom ili kreće potraga za novim trenerom? Odgovor bi se trebao znati vrlo brzo...

Linker
26. travanj 2024 08:05