Nestory Irankunda

 SPP SPORT PRESS PHOTO./ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
VELIKA NADA

Od izbjegličkog kampa u Tanzaniji do Bayerna: Na Allianz Arenu stiže 17-godišnje ‘čudo od djeteta‘

"Nestory je iznimno brzo krilo, dobar dribler i finišer s dobrim osjećajem za gol," rekao je Sauer
Piše: HinaObjavljeno: 14. studeni 2023. 16:19

Njemački prvak Bayern München najavio je potpisivanje 17-godišnjeg perspektivnog Nestoryja Irankunde iz Adelaide Uniteda, koji se smatra zvijezdom u usponu australskog nogometa.

Mladi napadač pridružit će se Bayernu 1. srpnja 2024. godine, kao dio "dugoročnog ugovora" čiji uvjeti nisu navedeni.

"Nestory je iznimno brzo krilo, dobar dribler i finišer s dobrim osjećajem za gol," rekao je Jochen Sauer, Bayernov direktor za razvoj mladih. "Uvjereni smo u njegov potencijal i vjerujemo da će s nama dosegnuti nove razine."

Irankunda, rođen u izbjegličkom kampu u Tanzaniji nakon što su njegovi roditelji pobjegli od borbi u njihovoj domovini Burundiju, već je predstavljao Australiju na razini do 17 godina. Pozvan je u A reprezentaciju za utakmice protiv Kolumbije i Ekvadora u ožujku, trenirao je sa Socceroosima bez sudjelovanja u ove dvije utakmice.

Njegov dolazak u skladu je s transferima mladih igrača s velikim potencijalom koje su otkrili Bayernovi regruteri diljem svijeta, poput kanadskog beka Alphonsa Daviesa, podrijetlom iz Liberije, angažiranog u srpnju 2018. sa 17 godina, francuskog Kingsleyja Comana, koji je s 19 godina stigao na posudbu i još jednog Francuza Mathysa Tela (18 godina).

Linker
30. studeni 2023 22:39