Nikola Vasilj i Jakov Medić
 CHRISTIAN CHARISIUS Dpa Picture-alliance Via Afp
NEĆAK HRVATSKE LEGENDE

Od Vinogradara do Njemačke! Hrvat postao hit, došao na metu uglednika, ali i reprezentacije iz susjedstva

Najbolji je stoper lige, dolazi iz nogometne obitelji i privlači sve veću pozornost
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. listopad 2021. 11:47

U sjeni brojnih hrvatskih nogometaša u njemačkoj Bundesligi, a mnogi od njih postaju sve bitnije karike naše reprezentacije, odličnu karijeru u tišini u Njemačkoj gradi i branič Jakov Medić (23).

Na mala je vrata otišao u inozemstvo, preko Hrvatskog Dragovoljca, Zagreba, Istre, Lučkog i Vinogradara došao je do Nürnberga, pa otišao u Wehen gdje je lani igrao treću ligu, da bi ljetos stigao u redove St. Paulija, člana 2. Bundeslige. I, krenulo mu je odlično, Medić je trenutno je hit stoper prvenstva. Odigrao je svih devet utakmica po 90 minuta, upisao dvije asistencije, zabio i gol u Kupu, dok St. Pauli trenutno drži prvo mjesto,

Uz sve to Medić je, po mnogim statistikama i analizama (između ostalih i Sofascore) trenutno najbolje ocijenjeni stoper lige. Dakle, to je već vrlo ozbiljna priča, jer Medić bi sljedeće sezone, ako ne već i na zimu mogao zaigrati i u “pravoj” Bundesligi. Naime, već se priča i piše kako ga pomno prati nekoliko uglednih njemačkih klubova, ako sa St. Paulijem ne izbori promociju, izvjesno je da će promijeniti sredinu, opet, postane li njegov aktualni klub novi prvoligaš, Medić će Bundesligu igrati u dresu St. Paulija.

Nije ni to sve, Medićeve igre očito prate i u susjedstvu pa su ga nedavno iz BiH pozvali ga da igra za njihovu reprezentaciju, s obzirom da otamo vuče korijene i mogao bi dobiti putovnicu. Medić je, spomenimo i to, bio i na radaru hrvatske U-21 reprezentacije i izbornika Igora Bišćana, na kraju ipak nije dobio poziv i priliku zaigrati za “male kockaste” pa bi u skorijoj budućnosti mogao odjenuti dres susjedne BiH.

Inače, Jakov Medić dolazi iz nogometne obitelji, nećak je Darija Šimića, odnosno bratić mladog napadača Roka Šimića, njegov otac Andro brat je Darijeve supruge Jelene.

Linker
15. travanj 2024 09:03