Jesse Marsch više nije trener RB Leipziga

 ODD ANDERSEN Afp
TRAŽI SE NOVI ŠEF

Olmo i Gvardiol čekaju novog trenera, momčad je potonula na 11. mjesto i to je presudilo Jesseju Marschu

Dosadašnji pomoćni trener Achim Beierlorzer vodit će utakmicu Lige prvaka protiv Manchester Cityja
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. prosinac 2021. 12:04

RB Leipzig se razišao s dosadašnjim trenerom Jessejem Marschom (48). Odluka je donesena nakon poraza od Union Berlina (1:2), nakon kojeg je Leipzig pao na 11. mjesto na ljestvici Bundeslige. Poraz u petak bio je Leipzigu treći uzastopni u ligi. Marschova momčad izgubila je više utakmica u Bundesligi (šest), nego što je pobijedila (pet) u 14 kola.

Leipzig nije prošao puno bolje u Ligi prvaka, iako u teškoj skupini s Paris Saint-Germainom i Manchester Cityjem. Jedina pobjeda (5:0) im je bila u posljednjoj utakmici nad Club Bruggeom, što ih drži barem u utrci za treće mjesto u skupini.

Marsch se Leipzigu pridružio na početku ove sezone, potpisavši dvogodišnji ugovor kako bi zamijenio Juliana Nagelsmanna koji je postao trener Bayerna iz Münchena. Prethodno je radio kao pomoćnik u Leipzigu, kod novog privremenog menadžera Manchester Uniteda Ralfa Rangnicka u sezoni 2018./19., prije nego što je preuzeo Red Bull Salzburg.

Dosadašnji pomoćni trener Achim Beierlorzer vodit će momčad u utakmici Lige prvaka protiv Manchester Cityja, a Marschov nasljednik bit će objavljen "u bliskoj budućnosti".

Joško Gvardiol i Dani Olmo sada vjerojatno nestrpljivo čekaju novog trenera. Marsch ih je vodio samo 21 utakmicu.

Linker
25. travanj 2024 13:23