CHRISTOF STACHE Afp
NOVO IME

Olmo i RB Leipzig dobili novog trenera! Izbor pao na čovjeka koji je ponikao u klubu, a proslavio se u Salzburgu

Potpisao je dvogodišnji ugovor s klubom i preuzima vodstvo od Domenica ​Tedesca
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. rujan 2022. 10:13

RB Leipzig imenovao je bivšeg trenera Borussije Dortmund i Borussije Mönchengladbach Marca Rosea za novog trenera nakon što su čelnici kluba otpustili Domenica Tedesca.

Rodom iz Leipziga, Rose je potpisao dvogodišnji ugovor s klubom i preuzima vodstvo od Tedesca, s kojim se Leipzig ovaj tjedan razišao, nakon skandaloznog poraza 4:1 od Šahtara koji je zbog rata izgubio 14 stranaca, 14 najboljih igrača.

Sada je na 45-godišnjem Roseu da pokrene Bikove koji i prvenstvu Njemačke stoje jako loše.

Prije nego što je postao bundesligaški igrač kroz Hannover i Mainz, Rose je još kao dijete prošao kroz kompletnu akademiju matičnog kluba VfB Leipzig. Njegova prva trenerska uloga došla je u istom klubu, tada poznatom kao Lokomotiva Leipzig. Bilo je to 2012. Nakon toga je Rose uživao u uspješnih šest godina u austrijskom sestrinskom klubu svog novog poslodavca, Red Bull Salzburgu.

Ondje je Rose osvojio uzastopne naslove prvaka 2017./18. i 2018./19. Pridružio se potom ‘Gladbachu prije sezone 2019./20. i odveo ga do četvrtog mjesta u svom prvom mandatu. Rose ih je potom sljedeće sezone odveo u šesnaestinu finala Lige prvaka, što je nagnalo Borussiju Dortmund da ga dovede. Tamo se ipak nije proslavio.

Linker
13. travanj 2024 16:27