Navijači Leipziga

 ODD ANDERSEN Afp
ČUDNA DOSJETKA

Olmov klub dočekalo neugodno iznenađenje, 1500 navijača ostalo u šoku: ‘Sve smrdi po kiselini‘

‘Naravno da ćemo istražiti ovu situaciju‘, poručila je članica uprave Heidenheima
Piše: Vito TomasObjavljeno: 20. travanj 2024. 17:09

Heidenheim u 30. kolu Bundeslige dočekuje Leipzig na svom stadionu. Oko 1.500 navijača Leipziga odlučilo je podržati svoju momčad na gostovanju, no na stadionu ih je dočekalo neugodno iznenađenje.

Naime, kako navodi udruga navijača Leipziga, u gostujućem ih je sektoru zatekao neugodni miris maslačne (butanske) kiseline.

"Smrdi po kiselini", objavila je stranica Leipzigovih navijača na X-u.

Nije se, jasno, kiselina slučajno našla na dijelu predviđenom za gostujuće navijače, ovo je samo jedan u nizu prosvjeda domaćih navijača prema igračima i navijačima Leipziga.

- Ispričali smo se gostima iz Leipziga prije utakmice i jutros smo očistili gostujući blok najbolje što smo mogli. Naravno da ćemo istražiti ovu stvar- rekla je Petra Saretz, članica uprave Heidenheima za organizaciju i licenciranje, navodi Bild.

Konflikt na ovoj relaciji seže još od dana kada su se momčadi sastajale u drugom i trećem rangu njemačkog prvenstva. Zabilježen je tada slučaj kada su navijači Heidenheima gađali Leipzigov autobus replikama novčanica dolara s likom danas pokojnog osnivača Red Bulla Dietricha Mateschitza. Osim toga, u jednom su navratu na zamjenske igrače Leipziga bacali čaše s urinom.

Od tih incidenata prošlo je više od devet godina, a čini se da domaći navijači još nisu prešli preko načina na koji se RB Leipzig probio u njemačkom nogometu.

Linker
03. svibanj 2024 17:51