OLIVER BEHRENDT Afp
NAVIJAČI U TRANSU

Opće ludilo kod Starog šumara: Domaći zabili u 97. minuti i prestigli Bayern, prva su momčad Njemačke!

Postigli su gol i u 87., a onda ga je VAR poništio. Nije ih slomilo, imaju nevjerojatan karakter
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 30. listopad 2022. 18:56

Sada to više nije slučajno, Union Berlin i dalje je vodeća momčad Bundeslige, premda su danas dugo izgledali izgubljeno, ponovo su iskazali nevjerojatan karakter i preokrenuli su dvoboj protiv Borussije M. te se tako nakon 24 sata vratili na vrh bundesligaškog redoslijeda ispred Bayerna.

Posebno je ozračje na stadionu Kod starog šumara u Berlinu. Maleno zdanje uvijek je u pozitivnom tonusu, jednostavno nose svoje ljubimce kojima ni umor od teškog ogleda s Bragom prije tri dana na kraju nije presudio. Počeli su domaći agresivno, presingom su osvajali lopte i preko krila pokušavali stići pred Sippela, vratara koji mijenja ozlijeđenog Sommera.

Činilo se da su uspjeli se nametnuti, Khedira je, naime, zabio pogodak, ali ubrzo je isti poništen, a onda su gosti stigli do vodstva preko Elvedija. Taj je pogodak smirio domaće, izgledali su dosta ispuhano, ali nevjerojatna podrška s tribina gurala ih je naprijed.

U nastavku su podignuli ritam, ali bez pravih prigoda sve do posljednjih četvrt sata dvoboja. A onda je krenulo ludilo, u 79. Behrens je izjednačio i to je bio znak za nove juriše domaće momčadi. Gosti su se odjednom našli u totalno podređenom položaju, panično su se branili, a domaći igrači sve su čvršće ulazili u duele.

I onda je u 87. minuti Tremmel pogodio za eksploziju veselja na tribinama i travnjaku, ali kako to često u ovo VAR vrijeme biva, ubrzo su domaći doživjeli antiklimaks, strijelac je bio u zaleđu. Međutim, karakter ove momčadi je nesalomljiv, nisu posustali, a nagrada je stigla u 7. minuti nadoknade.

Danilho Doekhi sjajno je skočio nakon ubačaja Lewelinga i glavom zabio bundesligaški prvijenac u svom četvrtom nastupu, bacivši sve na stadionu u trans. Union je i dalje prva momčad Bundeslige, čak ni kiks proteklog vikenda kod Bochuma nije ih poremetio.


SCHALKE PORAŽEN OD FREIBURGA, KRAMARIĆ UŠAO S KLUPE

Tek što su se vratili u Bundesligu, nogometaši Schalkea bi se dogodine ponovno mogli naći među drugoligašima, nakon što su u nedjelju doživjeli i sedmi uzastopni poraz izgubivši sa 0-2 (0-1) pred svojim navijačima od Freiburga.

Freiburg je do sedme ovosezonske pobjede doveo Talijan Vincenzo Grifo koji je postigao oba pogotka za goste. Prvo je mrežu zatresao u završnici prvog poluvremena (45+1), da bi za 2-0 bio precizan u 61. minuti iz kaznenog udarca.

Freiburg je sa 24 boda zadržao treće mjesto, dok je Schalke sa šest bodova, koliko ih je imao i nakon pet kola, na začelju ljestvice.

Posljednja utakmica 12. kola Bundeslige, u kojoj je Koeln ugostio Hoffenheim, završila je bez pobjednika 1-1. Florian Kainz je doveo domaće u vodstvo u 13. minuti. Jacob Bruun Larsen je u 36. minuti postigao izjednačujući pogodak. Hoffenheim je u završnici dvoboja ostao s igračem manje na terenu, jer je Ozan Kabak u 87. minuti zaradio drugi žuti karton.

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić ponovno je ušao u igru s klupe za pričuve u 57. minuti, ali nije uspio utjecati na promjenu rezultata. Hoffenheim je sa 18 bodova na osmoj poziciji, dok je Koeln s bodom manje na desetom mjestu.

Linker
27. travanj 2024 03:43