Alen Halilović
 Joachim Sielski/Bongarts/Getty Images

OTAC HALILOVIĆ SILNO ZABRINUT OKO ALENOVE SITUACIJE U NJEMAČKOJ 'A mnogi su me upozoravali...'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 20. rujan 2016. 20:04

Predsjednik uprave i sportski direktor HSV-a Dietmar Beiersdorfer teško je pronalazio riječi nakon domaćeg debakla protiv Leipziga. Sezona koja je označena kao povratak u gornje sfere njemačkog nogometa krenula je u potpuno krivom pravcu, samo jedan bod u tri utakmice još je i dobar učinak s obzirom na dojam kakav su nogometaši s Elbe ostavili.

- Kritike su sasvim opravdane, ne možemo biti zadovoljni učinkom. Mislio sam da će domaće utakmice biti naša prednost, no to nam nije uspjelo. Protiv Leipziga igrači nisu bili na granici svojih mogućnosti, i na tome moramo posebno raditi - uputio je kritiku prema treneru Labbadiji i poslao jasnu poruku.

- Što brže treba doći do promjena, po mogućnosti već u Freiburgu.

Utakmica s povratnikom u Bundesligu na rasporedu je danas, Bruni Labbadiji bit će to 514. dan na klupi HSV-a u drugom mandatu. Preuzeo je momčad u delikatnom trenutku, na koncu je uspio ostvariti ono što je bila zadaća, a to je ostanak, doduše preko dodatnih kvalifikacija. Ugovor s klubom veže ga do kraja ove sezone, ali sljedeće dvije utakmice odredit će njegovu sudbinu. A suparnici nimalo zahvalni, danas Freiburg u gostima, a u subotu stiže Bayern od kojeg su posljednjih godina znali dobivati i devet komada.

Kao i u nedavnom slučaju Cice Kranjčara, mediji već nagađaju tko će biti njegov nasljednik. Navijači bi željeli na klupi vidjeti klupsku ikonu Horsta Hrubescha koji je nedavno odveo Njemačku do olimpijskog srebra. Osim legendarnog centarfora spominju se Thomas Doll koji je protekle sezone osvojio dvostruku krunu s Ferencvarosem, pa Markus Gisdol, a pokrenuta je i online peticija u kojoj navijači žele povratak Martina Jola, koji je prije sedam godina vodio Hamburžane do polufinala Europske lige.

Čak 33 milijuna eura uloženo je ove sezone u momčad, klub koji je balansirao na rubu bankrota napokon je solventan, pa su očekivanja o rezultatskom iskoraku dobila i značajni obris u igračkom kadru, no jedno ime stalno se provlači. Riječ je o Alenu Haliloviću. Tek 75 minuta odigrao je povremeni hrvatski reprezentativac u četiri službene utakmice, prvu je obilježio prekrasnim pogotkom za prolazak u drugo kolo Kupa, ali početna postava za sada je vrlo daleko za njega.

- Nismo se samo tako odlučili na dolazak u HSV. Presudan je bio Emir Spahić koji nas je uvjerio kako je ovo prava sredina za Alena. U razgovoru s predsjednikom Beiersdorferom samo je pojačan taj dojam - započeo je priču Alenov otac Sejad.

- Za mlade igrače najvažnije je da igraju, moram priznati kada smo pregovarali o dolasku mnogi su me upozoravali da to nije pravi potez jer trener Labbadia nije pobornik mladih igrača. No, kada smo s njime razgovarali uvjerio nas je kako vjeruje u Alena. Samo moramo vjerovati kako će pomoći mom sinu da se razvije u igrača kakvog svi želimo - zaključio je stariji Halilović.

No, kako se sada čini, tu bi zadaću uskoro mogao preuzeti neki novi stručnjak...

Linker
03. svibanj 2024 22:40