Maja Hitij/Bongarts/Getty Images
IDEALAN ZA BAVARCE

OTKRIVENO ZAŠTO JE BAYERN ODABRAO BAŠ NIKU KOVAČA 'Nema iskustva u Ligi prvaka, nije osvajao naslove, ali je odgovor na njihove milijune...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. travanj 2018. 13:45

Vijest koju je objavio Sport Bild da će Niko Kovač biti novi trener minhenskog Bayerna i nasljednik Juppa Heynckesa glasno je odjeknula.

Dan nakon objave Sport Bild objašnjava zašto su se u Bayernu odlučili upravo za bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

"Kovač nema trenerskog iskustva u Ligi prvaka, nije osvajao ni naslove, ali s Eintrachtom radi izvrstan posao", piše Bildov ekspert Matthias Brügelmann. U nastavku je objasnio zašto je Bayern odlučio riskirati sa 46-godišnjim Hrvatom.

"Šefovima u Bayernu posebno se sviđa što je Kovač bivši igrač kluba i tako se sjajno uklapa u klupsku strategiju. Bayernov odgovor na milijune šeika iz Manchester Cityja i PSG-a zove se - Mia sanm mia (Bayernov slogan koji u prijevodu znači - to smo što jesmo). U tu strategiju se uklapa Hasan Salihamidžić kao sportski direktor, a uklapaju se i novi ugovori za Riberyja i Robbena. Tako će se uklopiti i Kovač. Navijačima se to jako sviđa, a Liga prvaka je pokazala da šeikovi milijuni ne mogu kupiti naslov", zaključuje Brügelmann.

Bayern bi Eintrachtu trebao platiti 2.2 milijuna eura odštete, a očekuje se da će Bayern i službeno potvrditi vijest o Kovačevom dolasku do kraja travnja.

Od ljeta bi pred bivšim izbornikom Vatrenih trebao biti najveći izazov trenerske karijere...

Linker
03. svibanj 2024 23:52