INA FASSBENDER Afp
POTRES U BUNDESLIGI

Pao otkaz u Njemačkoj, iza svega stoji svađa Hrvata i Srbina? ‘Od prvog dana imao sam jedan cilj...‘

Proteklih dana nastali su nemiri, a posljedica je jedan manje u kadru kluba
Piše: SNObjavljeno: 05. prosinac 2023. 16:58

Borussia Dortmund objavila je raskid suradnje sa sportskim koordinatorom Slavenom Stanićem, a sve upućuje na to da iza odluke stoji incident u kojem je u glavnom fokusu i trener hrvatsko-njemačke putovnice Edin Terzić.

Prema informacijama uvaženog lista Bild, proteklih dana nastao je nemir u vrhu dortmundskog kluba. Navodno je Stanić u loži stadiona kritizirao Terzića, a spominje se i da su pale neke teške riječi i uvrede. Svađa se navodno odvila nakon utakmice Borussije i Milana u Ligi prvaka početkom listopada, koja je završila remijem bez pogodaka.

Nadalje, navodi se da je situacija izazvala internu podjelu - generalni direktor Hans-Joachim Watzke i njegov savjetnik Mathias Sammer dali su podršku Terziću, dok je sportski direktor Sebastian Kehl stao na stranu 49-godišnjaka srpske nacionalnosti. Watzke se kasnije obratio njemačkom portalu Ruhr Nachrichten i kazao da nema problema između Terzića i Stanića.

- Ne vidim nikakvo neslaganje. Jedino me zasmetalo što je nekoliko internih stvari izašlo u javnost u posljednjih nekoliko tjedana. Do se ovdje nije prije nije događalo - kazao je generalni direktor Borussije.

Međutim, neki problem očito je postojao, jer Stanić je u srijedu smijenjen s dužnosti na koju je postavljen u svibnju ove godine.

- Od prvog dana, moj cilj bio je iskoristiti vještine i znanje na profitabilan načni za Borussiju Dortmund. Nakon nedavnih događaja, nisam više sto posto uvjeren da još uvijek mogu pružiti dodanu vrijednost. Meni su vrijedni integritet, poštovanje i povjerenje - poručio je Stanić po odlasku i praktički potvrdio da je ipak došlo do svojevrsnog raskola, odnosno da su "nedavni događaji" odigrali određenu ulogu.

"Intenzivne rasprave proteklih dana dovele su do zajedničke odluke da svatko krene svojim putem. Rastajemo se u dobrim odnosima", napisao je klub iz Dortmunda.

Linker
26. travanj 2024 12:39