Mario Vušković

 UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
NAPRAVILI PRETRES

Policija ušla u Vuškovićev stan, oduzela mu mobitel i laptop, Nijemci tvrde - prijeti mu dugogodišnja kazna!

Mladi stoper je pod suspenzijom, a sljedeće odluke vezane uz njegov slučaj očekuju se sljedećeg tjedna
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. studeni 2022. 14:40

Nakon što je Njemački nogometni savez otvorio istragu nad 20-godišnjim stoperom HSV-a Marijom Vuškovićem zbog navodnog korištenja dopinga, u slučaj se umiješala i njemačka policija.

Drugoligaš iz Hamburga doveo je Vuškovića iz Hajduka 31. kolovoza 2021. i to prvo na posudbu koju je platio 1,2 milijuna eura, potom je ovog ljeta uslijedio i otkup ugovora uz odštetu od tri milijuna eura.

Nakon što su se u javnosti pojavile informacije o sumnji u doping, njemački klub je Vuškovića udaljio s treninga i utakmica, a policajci su pretražili stan kojeg mladi reprezentativac Hrvatske koristi u Hamburgu.

Prema izvještaju Hamburger Morgenposta, bivšem članu Hajduka zaplijenjeni su mobitel i laptop.

Dokaže li mu se krivnja, Vušković bi mogao biti kažnjen sa četiri godine suspenzije, iako se ta kazna može i smanjiti. Na treningu 16. rujna bio je pozitivan na eritropoetin, a riječ je o hormonu koji regulira stvaranje crvenih krvnih stanica.

Vušković je podnio zahtjev za analizu B uzorka. Mladi stoper je sad pod suspenzijom, a prve sljedeće odluke vezane uz njegov slučaj mogu se očekivati tijekom sljedećeg tjedna.

Linker
25. travanj 2024 01:53