Award ceremony, Jan-Christian Dreesen

 ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
STIGLO I OBJAŠNJENJE

Povijesne promjene u Bayernu: Slavni dvojac dobio otkaz, a evo tko postaje jedan od glavnih ‘igrača‘ u klubu

Tvorac financijski najuspješnijeg Bayerna u povijesti postao je izvršni direktor kluba
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 28. svibanj 2023. 08:12

Neposredno nakon što je Bayern u dramatičnoj završnici Bundeslige osvojio jedanaesti uzastopni naslov, uslijedile su značajne kadrovske promjene u klubu. Izvršni direktor Oliver Kahn i sportski direktor Hasan "Brazzo" Salihamidžić razriješeni su dužnosti. Kahnu je, prema njegovom očitovanju, bilo zapriječeno da predstavlja klub na gostovanju u Kölnu, gdje je Bayern, pogotkom Musiale u 89. minuti (za 2-1) osvojio naslov prvaka Njemačke (budući da je Borussia Dortmund igrala doma s Mainzom 2-2).

I dok su navijači minhenskog kluba slavili gotovo izgubljeni naslov, Bayern je na službenoj stranici objavio kako će funkciju izvršnog direktora ubuduće obnašati Jan-Christian Dreesen. Predsjednik Herbert Hainer o tome je upoznao javnost:

- Jan-Christian Dreesen je napravio izvanredan posao za Bayern u proteklih deset godina. On živi Bayern, poznaje klub iznutra i zna kako funkcionira. Stoga može prionuti na posao bez razdoblja prilagodbe, a to je upravo ono što Bayernu treba u trenutačnoj situaciji – izjavio je Hainer.

image

Jan-Christian Dreesen (u sredini)

ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

Čelnik minhenskog kluba osvrnuo se i na Kahnov odlazak...

- Odluka o razlazu s Oliverom Kahnom bila je sve samo ne laka za Nadzorni odbor. Ipak, zbog cjelokupnog razvoja događaja, došli smo do odluke o novom imenovanju u vrhu Izvršnog odbora. Željeli bismo zahvaliti Oliveru Kahnu na njegovom angažmanu, njegovim idejama i svemu što smo zajedno postigli. Uvijek će ostati velika figura u povijesti Bayerna. Želimo mu sve najbolje u budućnosti.

Za razliku od Olivera Kahna i Brace Salihamidžića, koji su iz svlačionice zakoračili na rukovodeće funkcije u klubu, Jan-Christian Dreesen dolazi iz financijskog sektora. Zvanjem je bankar, a u Bayernu je od 2013. kada je imenovan financijskim direktorom da bi potom postao zamjenik predsjednika Uprave kluba. Dreesen se smatra iznimno važnom figurom u financijski najuspješnijem desetljeću u povijesti Bayerna.

- Zahvaljujem Nadzornom odboru na ukazanom pobjerenju. Iskreno, planirao sam nešto drugo raditi u životu, ali kada Bayern zove, ostaviš sve drugo iza sebe. Klub mi je prirastao srcu i znam koju pozitivnu energiju može stvoriti. Veselim se novom izazovu – konstatirao je Dreesen.

Linker
20. travanj 2024 00:44