Bayer Leverkusen‘s Spanish head coach Xabi Alonso looks on prior to the German first division Bundesliga football match between SC Freiburg and Bayer 04 Leverkusen in Freiburg, southern Germany, on March 17, 2024. (Photo by THOMAS KIENZLE/AFP)/DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

 THOMAS KIENZLE Afp
TRAŽENA ROBA

Predsjednik Bayerna izjasnio se o dovođenju hit trenera: ‘Bit će teško, ako ne i nemoguće‘

Alonso trenutačno vodi Bayer Leverkusen koji ima deset bodova prednosti i "juri" prema naslovu
Piše: HINAObjavljeno: 28. ožujak 2024. 22:19

Predsjednik njemačkog nogometnog velikana Bayern Münchena Uli Hoeneß priznao je kako su mali izgledi da trener Bayer Leverkusena Španjolac Xabi Alonso na koncu sezone preseli u München.

"Vidjet ćemo hoće li ga biti moguće dovesti ove godine, ali bit će teško, ako ne i nemoguće," rekao je Hoeness u razgovoru za bavarsku televiziju.

Xabi Alonso, koji je proveo tri sezone u Bayernu kao igrač, glavna je meta bavarskog kluba kao zamjena za Thomasa Tuchela, koji će ovoga ljeta napustiti klub. Alonso trenutačno vodi Bayer Leverkusen koji ima deset bodova ispred Bayerna i "juri" prema svom prvom naslovu prvaka u povijesti.

"Apotekari" su ove sezone još uvijek bez poraza, u 38 utakmica ostvarili su 34 pobjede i četiri remija i u lovu su na tri trofeja. Uvjerljivo vode u Bundesligi, izborili su četvrtfinale Europske lige, te polufinale njemačkog Kupa.

Dio njemačkih mediji piše kako su među kandidatima za Bayernovu klupu i Talijan Roberto de Zerbi koji vodi Brighton & Hove Albiona, ali i aktualni austrijski izbornik Ralf Rangnick.

Linker
28. ožujak 2024 22:19