NORDPHOTO GMBH/TERESA KROEGER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
PROBLEMI U STARTU

Pregovori zapeli na samom početku: ‘Klub ne pristaje na uvjete Danija Olma, njegova želja je potpuno jasna‘

Razgovori o produljenju vjernosti zasad nisu donijeli ništa konkretno
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. travanj 2023. 15:16

Dani Olmo želio bi se vratiti u Barcelonu, no pitanje je ima li katalonski klub financijsku moć za realizaciju njegova transfera. Prema vijestima koje dolaze iz Njemačke, nije nemoguće da bivši član Dinama već ovog ljeta preseli u Kataloniju, iako je to u ovom trenutku malo vjerojatna opcija.

Olmo je 2014. godine iz Barcelonine akademije La Masije preselio u Zagreb gdje je kroz Dinamovu školu stigao do prve momčadi u kojoj je potom postao jedan od ključnih igrača. Modri su ga transferirali u RB Leipzig, a sad se u Njemačkoj naveliko spekulira o njegovoj budućnosti.

image
RONNY HARTMANN Afp

Naime, Olmov ugovor s Leipzigom istječe na kraju sljedeće sezone, a razgovori o produljenju zasad nisu donijeli ništa konkretno.

‘‘Leipzig se muči s produljenjem Olmovog ugovora. Problem je što igrač u novom ugovoru želi otkupnu klauzulu za ljeto 2023. U prvom krugu pregovora prošlog ljeta bile su dogovorene dvije klauzule, jedna opća u iznosu od 70 do 75 milijuna eura, i druga za njegovu domovinu i željeno odredište Španjolsku, oko 60 milijuna. Međutim, sad kad je sezona pri kraju i klub gleda prema sljedećoj, klauzula koja bi mu odmah omogućila odlazak mogla bi loše djelovati‘‘, tvrdi Christian Falk, urednik nogometa u njemačkom dnevniku Bild.

Falk je potvrdio kako se Olmo želi vratiti u Barcelonu, iako ne bi imao ništa ni protiv odlaska u englesku Premier ligu.

Kako sada stvari stoje, Barcelona će Olma teško dovesti ovog ljeta. No, ako ne potpiše novi ugovor s RB Leipzigom, sljedeće godine mogao bi se vratiti u Kataloniju kao slobodan igrač...

Olmu su 24 godine, a iz Dinama je u siječnju 2020. transferiran u RB Leipzig za 29 milijuna eura. Njegova je tržišna vrijednost na Transfermarktu procijenjena na 40 milijuna eura.

Ove sezone Olmo je imao problema s ozljedama te je postigao četiri pogotka i upisao šest asistencija u 24 nastupa u svim natjecanjima. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru odigrao je četiri utakmice za reprezentaciju Španjolske te je u pobjedi protiv Kostarike (7:0) dao svoj doprinos pogotkom i asistencijom.

Linker
23. travanj 2024 08:42