Kristijan Jakić (lijevo) protiv Freiburga

 THOMAS KIENZLE Afp
MEĐU NAJBOLJIMA

Pretrčao više od 12,5 km, dobio 64 posto duela: Odličan nastup Vatrenog kod hit momčadi Bundeslige

Prekidao je napade domaćina, a čim bi mu se ukazala prigoda kretao je prema naprijed...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 21. studeni 2021. 18:01

Čini se da Eintrachtu više odgovaraju utakmice protiv nominalnih favorita, nego dvoboji u kojima bi po nekim parametrima baš oni trebali osvojiti bodove. Nakon što su dobili Bayern, u nedjelju su postali prva momčad koja je osvojila tri boda na novom stadionu Freiburga, momčadi koja je tek u proteklom kolu izgubila prvu utakmicu ove sezone.

Eintracht je odigrao vrlo dobru utakmicu i slavio u gostima s 2:0, pokazali su Glasnerovi igrači kako vrijede više nego što su dosad prikazivali. Onemogućili su kreaciju domaćina, jednu od glavnih uloga imao je Kristijan Jakić. Hrvatski reprezentativac bio je među najboljim igračima gostiju, prekidao je napade domaćina, a čim bi mu se ukazala prigoda kretao je prema naprijed. Upravo je njegova upornost zaslužna za vodeći pogodak gostiju.

Izborio se za loptu, ušao je u šesnaesterac, tamo su ga na kratko zaustavili domaći stoperi, no lopta se odbila do Lindströma koji zabija svoj prvijenac. Do kraja poluvremena gosti su došli do povećanja vodstva, strijelac je bio Filip Kostić, ali pogodak ide na dušu domaćeg vratara Flekkena, jer je srbijanski reprezentativac izveo slobodni udarac iskosa s desne strane, udaljenost je bila veća od 30 metara. Kostić je ubacio na drugu vratnicu, nitko loptu nije dirao, a Flekken ju je samo pogledom ispratio u mrežu.

U nastavku su domaći krenuli po pogodak, na početku su imali nekoliko prigoda, ali kako je vrijeme odmicalo gosti su uspostavili ravnotežu i došli do pobjede. Jakić je inače pretrčao 12,52 kilometra, imao je 64 posto dobivenih duela i pokazao još jednom da u ovom momčadi Eintrachta ima vrlo važnu ulogu.

Baš kao što to u Bayernu ima Joshua Kimmich, koji se našao na meti kritika zbog odbijanja cijepljenja. Čini se da bi to mogao skupo platiti, Bayern je navodno odlučio oduzeti mu dio prihoda jer je zbog kontakta s pozitivnom osobom trenutačno u karanteni. Kimmich bi po nekim izvorima mogao ostati bez 800.000 eura. No, nije samo Kimmich u karanteni, nakon utakmice u petak u njoj su završili Gnabry, Cuisance, Musiala i Choupo-Moting, a podsjetimo da je i Josip Stanišić pozitivan, premda je već jednom prebolio koronu, a u međuvremenu je i cijepljen.

Linker
26. travanj 2024 11:23