CHRISTOF STACHE Afp
NOVI PORAZ

‘Promašeni, bezidejni, izgubljeni‘ Bayern! Velikan u problemima: ‘Frustriran sam, prvi put otkad sam tu‘

‘Bili smo mlaki, a opušteni, a takve se utakmice ne dobijaju uvijek, nekad budeš kažnjen...‘
Piše: Predrag Žukina/JLObjavljeno: 20. studeni 2021. 08:50

Kada Bayern izgubi neku bundesligašku utakmicu, to je iznenađenje "par excellence", a kad je izgubi od momčadi kao što je Augsburg, zatresu se temelji bavarskog kluba. Upravo to se dogodilo u utakmici 12. kola elitnog razreda njemačkog nogometa nakon koje će Bayern ostati na vrhu ljestvice s 28 bodova, ali će konkurencija, ponajprije Borussia Dortmund imati priliku za priključak.

Mads Pedersen zabio je za domaće u 23. minuti, Andre Hahn povećao je na 2-0 u 35., Robert Lewandowski uzvratio je već u 38. i činilo se da će sve biti u redu, no momčad Juliana Nagelsmanna stala je na tome i izgubila bodove. To je jako isfrustriralo trenera:

- Nisam podcijenio protivnika, tako se dogodilo i ja sam prvi put frustriran, prvi put otkad sam u klubu. Nismo koristili prostor kako treba, griješili smo u predaji lopte, nismo probijali kad je trebalo, ništa nije bilo kako treba. Brzo smo uzvratili nakon 0-2 i ostali na tome...

image
CHRISTOF STACHE Afp

Thomas Müller neće po lijepom pamtiti svoju 600. utakmicu u dresu Bayerna u svim natjecanjima:

- Prvo je poluvrijeme bilo očajno, u drugom smo nešto pokušali, ali nismo dovoljno izazivali sreću. Bili smo mlaki, a opušteni, a takve se utakmice ne dobijaju uvijek, nekad budeš kažnjen... Slično je rezonirao i Manuel Neuer:

- U prvom dijelu nismo bili na terenu, nismo bili dovoljno odlučni ići više naprijed i kreirati šanse...

"Promašeni, bezidejni, izgubljeni", prenio je Bild u tekstu u kojem se čudi blijedom izdanju prvaka. Pitanje je kako će momčad reagirati bez Joshue Kimmicha i Niklasa Sülea (kovid karantena) u nastavku Bundeslige i predstojeće utakmice protiv u Ligi prvaka protiv Dinamo Kijeva. I u Bundesligi slijedi teški posao jer se nakon domaće utakmice s Arminijom ide u Dortmund. Nagelsmann zasad nije u drami, u klubu su zadovoljni dosad učinjenim...

Linker
03. svibanj 2024 13:21