Borna Sosa i Andrej Kramarić

 GORAN MEHKEK Cropix
JAVIO NAM SE I VATRENI

Provjerili smo što se zapravo dogodilo s Andrejom Kramarićem: ‘Na terapijama je već tjedan dana...‘

Ono najbitnije jest da hrvatski napadač definitivno ne bi smio biti upitan za put na Mundijal
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 15. listopad 2022. 11:00

Za utakmicu 10. kola Bundeslige protiv Schalkea u Gelsenkirchenu, trener Hoffenheima Andre Breitenreiter po prvi puta ove sezone među kandidate za sastav nije uvrstio najboljeg strijelca, hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića.

Kao zamjenski napadač Hoffenheima pojavio se Georginio Rutter, a izostanak "Krame", Breitenreiter je pojasnio riječima:

- Andrej se na ozljedu žali već nekoliko tjedana. Dobio je neugodan udarac u stopalo i osjeća bol. Proteklih je tjedana škrgutao zubima i igrao, ali bol ne prestaje. Stoga smo prije utakmice sa Schalkeom zajednički odlučili da to više nema smisla. Potrebno mu je neko vrijeme za oporavak – kazao je trener Hoffenheima.

Tako je glasila vijest u petak, koja je zabrinula hrvatske navijače, jer Katar je iza ugla. U subotu ujutro, pak, doznajemo detaljnije izvješće...

- Radi se o upali tkiva kod zgloba zbog udarca kojeg sam dobio, bit će valjda OK kroz neko vrijeme - javio se za Jutarnji Kramarić, da bismo malo kasnije dobili i podrobniji izvještaj iz igračeva kruga ljudi od maksimalnog povjerenja:

- Problem je nastao kod udarca u gležanj, koji ga blokira stvarajući mu jaku upalu i bol. Na terapijama je već tjedan dana, a radi se o jednoj od onih ozljeda za koje ne znaš duljinu oporavka...

image
SEBASTIAN EL-SAQQA Dpa Picture-alliance Via Afp

Ono što je najbitnije jest da za rješenje tog problema nije potreban operativni zahvat koji bi hrvatskog napadača definitivno udaljio od Svjetskog prvenstva, a s obzirom na predviđanja, za vjerovati je da bi se napadač "vatrenih" i Hoffenheima vrlo brzo trebao vratiti na teren. Neki spominju već u utorak, kada Hoffenheim igra utakmicu Kupa Njemačke – protiv Schalkea, no s obzirom na saznanja, bilo bi možda pametnije da i tu utakmicu Kramarić preskoči zbog rješavanja tegoba, kako se iste ne bi dodatno zakomplicirale ili produljile tijek oporavka.

Ono najbitnije jest da Kramarić definitivno ne bi smio biti upitan za put na Mundijal.

Linker
16. svibanj 2024 14:59