Alphonso Davies je najveća kanadska nogometna zvijezda

 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
NA NJEGA TREBA PAZITI

Prva zvijezda protivnika Hrvatske se vraća nogometu: Skuplji je od svih Vatrenih, igrat će već u Ligi prvaka

Bayern je za Daviesa u ljeto 2019. platio 10 milijuna eura, a sada je procijenjen na 70 milijuna.
Piše: S.N.Objavljeno: 05. travanj 2022. 13:07

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati i protiv reprezentacije Kanade, a danas je najveća kanadska nogometna zvijezda dobila dvije odlične vijesti.

Alphonso Davies, 21-godišnji Bayernov lijevi bek, izabran je za najboljeg igrača CONCACAF-a, odnosno Sjeverne i Središnje Amerike za 2021. godinu. Osim dobrim igrama u dresu bavarske momčadi, Davies je ovu titulu zaslužio i zbog odličnih igara za reprezentaciju Kanade koja je, pomalo iznenađujuće, osvojila prvo mjesto u kontinentalnim kvalifikacijama za SP ostavivši iza sebe reprezentacije SAD-a i Meksika. Davies je i prvi kanadski nogometaš koji je osvojio ovu nagradu od 2013., od kada je ona ustanovljena. Dapače, do sada niti jedan Kanađanin nije bio ni među prva tri mjesta ovog izbora.

Osim toga, Davies je dobio i sjajnu zdravstvenu vijest. Naime, on je posljednju utakmicu odigrao sredinom prosinca prošle godine, a nakon toga je pauzirao zbog zaraze koronavirusom te miokarditisa, upalne bolesti mišićnog sloja srca koja je uslijedila kao posljedica covida-19.

Davies je s treninzima počeo prošlog tjedna, a sada njemački Bild javlja kako će biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu četvrtfinala Lige prvaka koju Bayern igra u gostima kod Villarreala. Dapače, ugledni njemački medij javlja kako bi mogao i startati u toj utakmici.

Inače, Davies je u Bayern došao iz Vancouvera u ljeto 2019., a Bavarci su tada za malo poznatog 19-godišnjaka platili 10 milijuna eura. Sada je, po Transfermarktu, njegova vrijednost 70 milijuna eura.

Linker
26. travanj 2024 13:10