Thomas Tuchel

 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
TVRDI BILD

Prvo pojačanje Bayerna u eri Thomasa Tuchela: Bavarci dogovorili dolazak suigrača hrvatskog reprezentativca

Za njegove usluge interes u pokazali i Chelseaja i Liverpool, ali odabrao je Bayern
Piše: SNObjavljeno: 13. travanj 2023. 10:23

Ubrzo nakon poraza od Manchester Cityja (3:0) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka za navijače Bayerna stigla je jedna dobra vijest.

Bild tako tvrdi da je bavarski velikan dogovorio dolazak pojačanja za sljedeću sezonu, a riječ je o autrijskom 25-godišnjem veznjaku Konradu Laimeru, suigraču našeg Joška Gvardiola u RB Leipzigu.

Laimeru ugovor s Leipzigom istječe na kraju aktualne sezone i Bayern će ga tako dovesti bez odštete, a navodno je već dogovorena suradnja do 2027. godine. Za njegove usluge interes u pokazali i Chelseaja i Liverpool, ali Laimer se odlučio ostati u Njemačkoj.

image

Konrad Laimer

JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp

Dakle, Laimer će biti prvo pojačanje pod palicom novog trenera Thomasa Tuchela, prava šestica, profil igrača kakav je Bavarcima nedostajao u nedavnoj utakmici protiv Manchester Cityja.

Neće dakako Laimer biti posljednje pojačanje Bayerna na ljeto, a glavni će naglasak biti na dovođenju vrhunskog napadača.

Laimerova tržišna vrijednost inače je procijenjena na 28 milijuna eura, a ove je sezone zbog raznih problema s ozljedama skupio svega 14 bundesligaških nastupa.

Linker
05. svibanj 2024 07:15