Christian Streich (lijevo)

 INA FASSBENDER Afp
NAJČUDNIJA UTAKMICA

Razbili Bayern pa doživjeli bizarni poraz: ‘To se ne može objasniti, nisam tako nešto nikada doživio!‘

Nakon 25 minuta su imali 5:0, nikad prije nitko to nije napravio u gostima. A onda je pao novi rekord
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. prosinac 2021. 08:07

Christian Streich 29. prosinca napunit će 10 godina na klupi Freiburga. Ovaj 56-godišnjak pravi je vojnik bundesligaša, tijekom skromne mu igračke karijere bio je dijelom Freiburga, tada drugoligaša, a 10 nastupa u elitnom rangu upisao je u dresu Homburga, kluba koji se sada nalazi u četvrtoj ligi. Trenerskim se poslom Streich počeo baviti 1995. godine i od tada je dijelom kluba iz grada podno Schwarzwalda.

Prvo je radio u omladinskoj školi, potom je vodio juniorsku momčad, od 2007. paralelno s time bio je pomoćni trener u prvoj momčadi, a nakon što je Marcus Sorg dobio otkaz nakon loše polusezone, preuzeo je kormilo prve momčadi i izgradio ime koje poštuju baš svi u Bundesligi, a i šire. Zanimljivo, od 1991. godine Streich je tek četvrti trener koji vodi Freiburg, momčad svima simpatičnu, ali i momčad koja ima svoje uspone i padove. Ove sezone igraju odlično, posljednji su doživjeli poraz od svih u Bundesligi i to kod Bayerna u potpuno ravnopravnoj utakmici. No, nakon toga su uslijedila dva nova poraza, prvo doma od Eintrachta, potom kod Bochuma. A onda je uslijedio dvoboj u Mönchengladbachu i povratak na pobjedničku stazu i to na kakav način.

image
INA FASSBENDER Afp

Nakon 25 minuta njegova momčad vodila je 5:0, nikada nitko to nije napravio u gostima, u 37. Nico Schlotterbeck zabio je i šesti, oborivši još jedan rekord. Naime, nikada se nije dogodilo da u prvom poluvremenu jedna momčad zabije šest pogodaka uz šest različitih strijelaca.

- Ovo je bilo pomalo bizarno. Moramo se vratiti tjedan dana unazad, slično je bilo u Bochumu, tada je domaćin u prvom dijelu iz dva udarca stigao do dva gola, sada smo mi iz svake dobre akcije poentirali. Takve utakmice se ne mogu objasniti. Nisam tako nešto nikada doživio. Momčad je odigrala odlično. Drugo poluvrijeme odradili smo na visokoj razini i s velikom voljom - rekao je Streich, koji je prije tri godine bio jedan od kandidata za trenera Bayerna, ali tada je izbor pao na Niku Kovača.

U pravu je Streich, Freiburg je, naime, prvi puta slavio u Mönchengladbachu nakon 26 godina i to protiv momčadi koja je prije nešto više od mjesec dana zabila pet pogodaka Bayernu. Međutim, Borussia je ove sezone momčad koja igra po sistemu toplo-hladno. Uoči ogleda s Freiburgom poraženi su u lokalnom derbiju od Kölna 1:4, pa je uoči nedjeljne utakmice Adolf Hütter, trener Borussije jasno rekao.

- Očekujem reakciju svoje momčadi nakon poraza od Kölna - kazao je austrijski stručnjak, kojeg je Borussia otkupila od Eintrachta za čak 7,5 milijuna eura.

Reakciju je dobio, ali nimalo očekivanu. No, vratimo se Freiburgu koji se vratio na četvrtu poziciju, istaknuvši još jednom kandidaturu za nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Momčad koja je po transfermarktu tek 10. po vrijednosti u Bundesligi, 132,15 milijuna vrijedi kadar u kojem je tek devet stranaca. Igrač koji je duša ove momčadi je Vicenzo Grifo, talijansko lijevo krilo, ove sezone zabio je tri puta i dodao sedam asistencija. Ovaj 28-godišnjak u širem je kadru Azzurra, pod Mancinijem je odigrao šest utakmica, no nije nastupio na Euro...

Linker
12. travanj 2024 20:05