ERIC ESPADA Afp
KRITIKA IZ BAYERNA

‘Razumijevanje prema stavu Lewandowskog mi je ravno nuli. Evo što bih napravio u njegovoj situaciji...‘

Robert Lewandowski ovu je srijedu doputovao u Miami gdje se se priključio Barceloni na pripremama
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 21. srpanj 2022. 20:25

Čini se kako u Bayernu ipak imaju zamjerke na račun poljskog napadača koji je praktički iznudio odlazak iz kluba s kojim je ugovorom bio vezan na još jednu sezonu.

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić kritizirao je odluku Roberta Lewandowskog i zamjerio mu što ipak nije ostao u klubu do isteka ugovora. Svoje mišljenje prokomentirao je za njemački magazin Zeit: ‘‘Razumijevanje prema stavu Lewandowskog mi je ravno nuli. Kao igrač uvijek sam ispunjavao sve svoje dogovore. Da sam se našao u njegovoj poziciji, razjasnio bih stvari s upravom u tišini i igrao sve dok mi ne istekne ugovor.‘‘

image
HANS RAUCHENSTEINER Dpa Picture-alliance Via Afp

Unatoč Salihamidžićevim izjavama, treba podsjetiti da je Lewandowski prisustvovao početku Bayernove predsezone i trenirao s ostalim suigračima dok se pregovaralo o njegovom transferu u Barcu. Međutim, kako navode neki njemački mediji bliski klupu, na pripremama je izgledao neizainteresirano te je rijetko komunicirao sa svojim, sada već bivšim suigračima.

Primjetio je to i trener Julian Nagelsmann koji je obećao Poljaku razgovor s upravom kluba kako bi se pronašlo što brže rješenje.

Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, otkrio je da su u utrci za potpis poljskog golgetera, bili bolji od PSG i Chelsea koji su također pokazali interes za njega. Transfer je iznosio 45 milijuna eura, uz dodatne bonuse od oko pet milijuna. Posljednja akvizicija prije njega bio Raphinha koji je u transferu vrijednom 58 milijuna eura stigao iz Leedsa, a već su ranije u klub besplatno stigli Franck Kessie i Andreas Christensen.

Linker
25. travanj 2024 10:49