Pini Zahavi
 FRANCK FIFE Afp
KRAJ JEDNE ERE?

Revolucija u redovima europskog prvaka! Najbolji igrač odlazi odmah, evo plana kontroverznog menadžera

Pini Zahavi već je odveo jednog igrača u madridski Real, a sada se sprema novi posao.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. svibanj 2021. 10:37

Jedan od najboljih europskih napadača u posljednjih nekoliko godina, 32-godišnji poljski reprezentativac Robert Lewandowski mogao bi već ovoga ljeta napustiti Bayern u kojeg je iz redova dortmundske Borussije stigao prije sedam godina. Ako je vjerovati njemačkom novinaru Florianu Plattenburgu, planovi menadžera sjajnog Poljaka, Pinija Zahavija su, nuditi Lewandowskog Bayernovim konkurentima u borbi za naslov europskog prvaka sljedeće sezone.

Lewandowski se inače posljednjih dana kroz engleske medije provlači kao moguće pojačanje Chelseaja za sljedeću sezonu. Nije tajna da bi ga Thomas Tuchel vodio vidjeti na Stamford Bridgeu pored Time Wernera kojem nakon dolaska iz RB Leipziga baš i ne ide najbolje. S druge strane, kontroverzni menadžer Zahavi radi baš sve što je u njegovim mogućnostima da bi Lewu izvukao iz Bayerna.

Interesi Zahavija su dakako, tržišni. Prodati Lewandowskog ovog ljeta, zaraditi još nešto veliko, jer igraču kojem su 32 godine uskoro će rapidno početi padati vrijednost neovisno o njegovoj efikasnosti. Navodno, Zahavi je već i obećao svom pulenu i veću plaću nego što je ima u Bayernu, a ona iznosi dvadesetak milijuna eura po sezoni.

Pini Zahavi je već odradio posao sa svojim Davidom Alabom kojeg je iz Bayerna odveo u Real, a sada želi odvesti i Poljaka. Lewandowski je u 326 odigranih utakmica zabio 288 golova, a ove sezone je zabio 43 pogotka u 37 odigranih susreta.

Linker
19. travanj 2024 02:21