Sadio Mane

 RONNY HARTMANN Afp
(NE)OČEKIVANI NAPAD

Rummenigge kritizirao Bracu Salihamidžića: Poštujem Manéa i De Ligta, ali to nisu igrači svjetske klase!

‘Ne vjerujem da Mane može biti na TOP razini. Da može, Klopp bi se više borio da ga zadrži...‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. kolovoz 2022. 17:12

Bayern je ovog ljeta vrlo aktivan, a mnogi stručnjaci i navijači potpisali bi da su napravili sjajan posao dovođenjem Sadia Manéa, Matthijsa de Ligta, Noussaira Mazraouija, Mathysa Tela i Ryana Gravenbercha. Međutim, nisu svi tog stava...

Michael Rummenigge, nekadašnji igrač kluba iz Münchena, ali javnosti ipak poznatiji kao mlađi brat velikog Karl-Heinza Rummeniggea, oštro je kritizirao sportskog direktora Hasana Bracu Salihamidžića i njegov izbor novih igrača. Nekadašnji napadač koji je za Bayern u 152 nastupa zabio 44 gola rekao je da - unatoč poštovanju koje ima prema Manéu i De Ligtu - "niti jedan od njih nije igrač svjetske klase" Ocjenjujući Bayernove transfere u svojoj kolumni u Sportbuzzeru, naglasio je da je više skeptičan prema De Ligtu, više nego prema Manéu.

image

Matthijs de Ligt

JAMIE SQUIRE Afp

"De Ligt ima samo 22 godine, ali njegove posljednje tri sezone s Juventusom za njega su bile izgubljeno vrijeme. Nije se nastavio razvijati onako kako su svi očekivali nakon žestokog početka karijere u amsterdamskom Ajaxu. Mislim da je vrlo odvažno sada ga proglasiti Bayernovim šefom obrane."

Što se tiče senegalskog internacionalca, Rummenigge vjeruje da iako će Mané biti dobar za Bundesligu, on ga ne vidi na "apsolutno vrhunskoj razini u dobi od 30 godina". Nadalje, drži da bi se Jürgen Klopp više borio da ga zadrži na Anfieldu da su stvari bile drugačije.

Mlađi Rummenigge imao je ipak za istaknuti pozitivnih stvari o marokanskom reprezentativcu Noussairu Mazraouiju. "Mazraoui bi se mogao razviti u pravi kraljevski transfer. Malo me podsjeća na bivšeg igrača Dortmunda Achrafa Hakimija, koji sada igra za PSG".

Rummenigge dakako ima pravo na svoj stav, zasad je u velikoj manjini, a vidjet ćemo što će donijeti sezona...

Linker
19. travanj 2024 03:22