ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NOVI PORAZ VUKOVA

Senzacija Bundeslige porazila Niku Kovača za prvo mjesto ljestvice, bivši hrvatski izbornik u crvenoj zoni!

Novi bundesligaški poraz pretrpio je Wolfsburg Nike Kovača, ovoga puta u 7. kolu
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2022. 17:52

Piše: Marko Crnjak

Union Berlin nastavlja briljirati u novoj sezoni Bundeslige, na novu nesreću bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije Niku Kovača. Berlinski sastav bez poteškoća rezultatom 2:0 savladao je njegov Wolfsburg za nova tri boda i povratak na prvo mjesto prvenstvene ljestvice, što za Kovača pak znači crvena zona, odnosno pretposljednju (17.) poziciju na tablici.

Josip Brekalo i i Bartol Franjić ponovo su se našli u prvom sastavu Wolfsburga, ali i ostali poprilično nemoćni protiv prave bundesligaške senzacije. Peta je ovo pobjeda momčadi pod vodstvom Ursa Fischera, a osigurali su ju najjači aduti momčadi Jordan Siebatcheu (54‘) i Sheraldo Becker (77‘). Potonjem je ovo šesti zgoditak u novoj sezoni i nalazi se na vrhu liste strijelaca s jednim pogotkom više nego što broji Werderov napadač Niclas Fullkrug. Brekalo i Franjić zamijenjeni su u 79. minuti.

Očuvanom "čistom mrežom" Union ostaje najbolja obrana lige s tek četiri primljena pogotka, a više od njih zabijao je samo Bayern (15:19). S druge strane, Kovačev Wolfsburg mrežu je zatresao u svega pet navrata, što je najslabiji golgeterski učinak uz Augsburg i Bochum.

Berlinska momčad nastavlja živjeti snove i potvrđuje svoju uzlaznu putanju nakon konačnog petog mjesta iz prošle sezone dok, čini se, noćnoj mori Nike Kovača nema kraja, iako je minimalna pobjeda protiv Eintrachta u prošlom kolu dala povoda za vjerovati u ljepše dane na Volkswagen Areni.

Bundesliga, 7. kolo

U posljednjoj utakmici 7. kola Bundeslige nogometaši Hoffenheima i Freiburga su osvojili po bod nakon utakmice bez golova.

Nakon četiri pobjede i dva poraza bio je ovo prvi ovosezonski remi za Hoffenheim, dok je Freiburg drugi put u nizu, u prvenstvu, odigrao utakmicu bez pogodaka nakon 0-0 doma protiv Borussije iz Moenchengladbacha. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić igrao je do 81. minute za Hoffenheim.

Freiburg je ostao treći na ljestvici, dok se Hoffenheim popeo za jedno mjesto i sada je četvrti.

Bundesliga, 7. kolo:

Hoffenheim - Freiburg 0-0

Bochum - Koeln 1-1 (Schmitz 9-ag/Maina 88)

Union Berlin - Wolfsburg 2-0 (Siebatcheu 54, Becker 77)

Ranije:

Mainz - Hertha 1-1 (Caci 90+4/Tousart 30)

Augsburg - Bayern 1-0 (Berisha 59)

Bayer - Werder 1-1 (Demirbay 57/Veljković 82)

Stuttgart - Eintracht 1-3 (Tiago Tomas 79/Rode 6, Kamada 55, Jakić 88)

Borussia (D) - Schalke 1-0 (Moukoko 78)

Borussia (M) - Leipzig 3-0 (Hofmann 10, 35, Bensebaini 53)

Linker
22. travanj 2024 22:10