Screenshot: FC Bayern
VELIKI INTERVJU ZA SN

Senzacionalni posao hrvatskog nogometa počeo debaklom: ‘Kad su me prvi put gledali, izgubili smo od Hajduka 0:4!‘

Mladi, 16-godišnji stoper Osijeka, potpisao je ugovor s Bayernom, a za SN priča o velikom transferu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. lipanj 2023. 22:54

Bayern je upalio rođendanske svjećice na torti Ljube Puljića, mladi stoper hrvatske U-17 reprezentacije potpisao je za njemačkog velikana u srijedu, baš na svoj 16. rođendan. Rijetko se baš tako poklapaju značajni događaji, ali, eto, Ljubi se poklopilo. Sigurno ste već dosta čitali o tom senzacionalnom transferu, ali za one koji su možda negdje nešto propustili, Puljić je jedan od najperspektivnijih mladih igrača u toj dobi. Ljubo je iz Vinkovaca, nakon matične Cibalije, pet i pol godina razvijao se u Osijeku.

Klub koji se iz Gradskog vrta preselio na Pampas, s bonusima će za mladog igrača inkasirati oko tri milijuna eura.

Sve je sjajno ispalo

Novi nogometaš Bayerna kratko je bio u Münchenu, gdje je potpisao ugovor, jučer je bio već u Hrvatskoj, javio nam se iz Osijeka.

image
Screenshot: FC Bayern

- U meni se miješaju razni osjećaji, ali najviše me drži onaj ponosa. Baš sam ponosan što sam postao igrač tako velikog, legendarnog kluba kao što je Bayern. Ali, ništa, idem raditi dalje, potpis ugovora samo je jedan djelić karijere, treba se dokazivati - kazao nam je u uvodu Puljić.

Priča nam da će se vratiti u München za jedno dva ili tri tjedna, rečeno mu ju je da se pojavi malo prije početka priprema koje startaju u tom gradu. Kakvi su mu bili ti prvi dojmovi? Bio jest kratko, ali sigurno nosi impresije...

- Nisam bio dugo, ali sve što sam doživio u tom kratkom vremenu je bilo super. Svi s kojima sam se susreo i pričao su bili korektni, srdačni. Nisam imao prilike vidjeti nikoga od igrača Bayerna, sezona je gotova. Konačno, nisam ih niti mogao vidjeti, bio sam samo u kampu.

Pitali smo Ljubu kako je sve krenulo, kad se uopće pojavila priča s Bayernom? Kad je saznao da ga Bavarci prate?

- Prvi put su me gledali prije godinu dana. Znam i točan datum. Bilo je to 22. svibnja 2022. godine. Igrali smo protiv Hajduka i izgubili smo 0:4! Nisam mislio da će nakon takve utakmice i takvog poraza biti nešto od Bayerna. Kad su mi nakon utakmice kazali da su me gledali iz Bayerna pomislio sam “baš su našli utakmicu, sigurno me više nikad neće gledati”. Ali, na sreću, prevario sam se i vidite kako je sve sjajno ispalo.

Iako je tek 16-godišnjak, u razgovoru s tom velikom nadom hrvatskog nogometa možete zaključiti da se radi o vrlo elokventnom dečku, koji fino slaže rečenice, opušten je, djeluje da je čvrsto na zemlji, iako bi nakon takvog velikog događaja mogao letjeti.

Pitali smo ga da li se možda plaši da neće uspjeti u tako velikom klubu, zna se da su se mnogi mladi dečki koji su tako rano, još uvijek u formativnim godinama, otišli u inozemstvo negdje putem izgubili?

image

Ljubo Puljić

IVAN PERIC Cropix

- Nemam straha, nemam treme. Sve ovisi o pojedincu, njegovoj osobnosti, Nadam se da ću se što prije uklopiti u momčad, da ću pohvatati sve zahtjeve takvog kluba kao što je Bayern. Vjerujem da ću se brzo socijalizirati i da će sve biti u najboljem redu. Nadam se da neće biti nikakvih problema. Imam samopouzdanja, nadam se najboljem, pa što bude, bude...

Malo je zastao pa kazao...

- Najgore može biti da se vratim, ali to opet ne znači da će biti nešto loše. Imat ću jedno sjajno iskustvo, naučit ću njemački jezik. Ali ne brinem, ne razmišljam o tome, gledam da uspijem.

Kaže da još ne zna s kojom momčadi Bayerna trenirati...

- Ne znam s kojom ću momčadi trenirati, nisu mi rekli. To će mi valjda u klubu kazati kad se pojavim prije početka priprema.

Trener i suigrači čestitali

Kad smo ga pitali može li igrati na još kojoj poziciji osim stoperskoj, nasmijao se...

- Mogu zakrpati po potrebi još neku obrambenu poziciju, ali bolje je da me čuvaju na stoperu.

Može li danas-sutra postati novi Joško Gvardiol, novi Josip Šutalo? Dečki koji si mladi postali velike zvijezde i hrvatski reprezentativci?

- Daj Bože da krenem stopama Gvardiola i Šutala. Kad su stoperske pozicije u pitanju, konkurencija u Hrvatskoj je ogromna. Nikad nije bila jača. Ali imam tek 16 godina....

Kako su u Osijeku reagirali kad su saznali da ide u Bayern?

- Trener i svi dečki su mi čestitali, svima je drago. Kad se radi o ljudima iz vrha kluba, stvarno ne znam.

Što kaže obitelj, prijatelji?

- Svi su sretni i ponosni, stigle su samo sjajne reakcije. Dobio sam zaista mnogo čestitki kad sam potpisao za Bayern. A još je taj dan bio i rođendan...

Poželjeli smo sreću mladom igraču, sad igraču Bayerna i U-17 reprezentacije Hrvatske. Bio je jedan od najvažnijih igrača kod izbornika Jarnija, na nedavnom EP u Mađarskoj bio je jedan od trojice naših igrača koji su odigrali sve minute na sve tri utakmice u skupini protiv Engleske, Švicarske i Nizozemske. Puljić je zabio i jedan od dva gola reprezentacije na tom Euru, za remi i jedini bod protiv Nizozemske.

Linker
14. travanj 2024 17:19