RONNY HARTMANN/AFP/PROFIMEDIA
ODUŠEVIO ZVIJEZDU

‘Shvaćam zašto svi žele Joška Gvardiola, on ima nešto što nikad prije nisam vidio‘

Nekadašnji reprezentativac Njemačke ljetos je napustio Chelsea nakon dvije godine na Otoku
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. siječanj 2023. 07:03

Timo Werner klasni je napadač koji se na ‘Otoku‘ ipak nije uspio iskazati u dresu Chelseaja, stoga se početkom sezone vratio tamo odakle je i stigao u London, te sada dijeli svlačionicu RB Leipziga s Joškom Gvardiolom. Naš stoper neizbježna je tema analitičara još od Svjetskog prvenstva u Kataru, a Werner je u intervjuu za Bild imao samo riječi hvale na spomen svog suigrača.

Budući da je Werner centarfor, a Gvardiol stoper, ovaj dvojac Leipziga pokušava napredovati međusobnim duelima na treninzima.

- Gvardiol je jako nepredvidljiv i izrazito brz, sa samo 20 godina ima tijelo kakvo nikad prije nisam vidio. Može šutirati lijevom i desnom, precizno slati dijagonalne lopte.. Ne znaš što očekivati protiv njega - kazao je nekadašnji reprezentativac Njemačke, pa brzopotezno zaključio da je hrvatski stoper s razlogom jedan od najtraženijih igrača na svijetu:

- Mogu razumjeti zašto ga svi žele, a s osobne strane, najviše mi se sviđa što je nevjerojatno prijateljski nastrojen, pristojan, bistar i prizeman.

U nastavku razgovora za Bild, Werner se prisjetio dvogodišnjeg mandata na Stamford Bridgeu. U Chelseaju je uglavnom bio meta teških kritika, ponajviše zbog tragikomičnih promašaja i slabašne realizacije stopostotnih šansi. Svojedobno se javno ispričao zbog loše realizacije, a čini se da mu navijači ‘Plavih‘ ništa nisu zamjerili.

- Još uvijek dobivam puno pisama od navijača Chelseaja, gotovo uvijek poruke su pozitivne. Mislim da im se svidjelo što sam autentičan. Mislim da je važno da i u nogometu ostaneš ono što jesi, ne moraš se uvijek pretvarati - kazao je.

Linker
30. travanj 2024 10:41