Nikola Soldo

 FC Köln
POZNATI DETALJI

Sin legendarnog Vatrenog ostvario transfer u Bundesligu! ‘Otac mi je pričao o ovom klubu, imamo velike ambicije‘

Ono što se najavljivalo tijekom jučerašnjeg dana u petak je dobilo i službenu potvrdu
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2022. 13:24

Nikola Soldo je u zadnjim trenucima prijelaznog roka dres Lokomotive zamijenio onim njemačkog FC Kölna. Lokomotivi će pripasti 600.000 eura, a Soldo je potpisao do 2025. godine.

Sjajni 21-godišnji stoper je u dresu Lokomotive odigrao 39 utakmica i zabio dva gola, te upisao jednu asistenciju. Sin slavnog Vatrenog, Zvonimira Solde koji je 10 godina igrao za Stuttgart u kojem je bio i kapetan, je karijeru počeo u Dinamu, a igrao je i za Zagreb, HAŠK, i Tekstilac, da bi prve seniorske korake počeo u zaprešićkom Interu u drugoj HNL. Sada je napravio veliki iskorak i karijeru nastavlja u Bundesligi.

"Jako sam sretan što sam stigao u Bundesligu u FC Köln. Oduvijek mi je cilj bio igrati u Njemačkoj, jednoj od najvećih nogometnih liga na svijetu u kojoj je 10 godina igrao i moj otac. On mi je dosta pričao o klubu. Znam da je to klub s dugom tradicijom i strastvenim navijačima, a i ja i Köln imamo velike ambicije", rekao je Soldo nakon potpisa pa dodao:

"Filozofija oslanjanja na mlade igrače koju klub ima mi je dodatni poticaj da dam sve od sebe. Gledao sam zadnje utakmice i vidim da ovdje vlada dobar timski duh i da je ekipa kao obitelj. Jedva čekam da počnem s treninzima i upoznam stožer i suigrače", poručio je donedavni branič Lokomotive.

Linker
18. travanj 2024 11:30