PHILIPP VON DITFURTH Dpa Picture-alliance Via Afp
STANIŠIĆ OSTAO NA KLUPI

Sjajan niz šestoplasiranog bundesligaša bez primljenog pogotka u kojemu je stradao i Niko Kovač

Freiburg je skočio na šesto mjesto ljestvice, dok je Koeln trenutačno na 15. mjestu
Piše: HinaObjavljeno: 17. prosinac 2023. 19:33

U prvom nedjeljnom susretu 15. kola njemačke Bundeslige nogometaši Freiburga su pred svojim navijačima svladali Koeln 2-0.

Treća je to prvenstvena pobjeda u nizu Freiburga i treći put nije primio pogodak. Prije ove nedjelje s minimalnih 1-0 je slavio na gostovanjima kod Mainza i Wolfsburga našeg Nike Kovača.

U 62. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je Chabot zaradio drugi žuti karton. Igrača više Freiburg je pogotkom naplatio točno deset minuta kasnije, a gol za 1-0 je dao austrijski reprezentativac Michael Gregoritsch. Sve je zaključeno u 95. minuti kada je Gregoritsch asistirao, a glavom za konačnih 2-0 pogodak postigao Sallai.

Freiburg je skočio na šesto mjesto ljestvice, dok je Koeln trenutačno na 15. mjestu.

S odličnim igrama ove sezone u Bundesligi su nastavili nogometaši Bayera koji su na domaćem terenu u Leverkusenu, u 15. kolu Bundeslige, pobijedili Eintracht 3-0.

Vodeća momčad lige povela je već u 14. minuti kada je Boniface zatresao suparničku mrežu, a utakmica je prelomljena početkom drugog dijela s nova dva gola domaćina. Prvo je Frimpong zabio u 51. za 2-0, dok je priča zaokružena u 57. minuti kada je odlični Wirtz postigao pogodak za konačnih 3-0.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ostao je na domaćoj klupi za pričuve kroz cijelu utakmicu, dok je za goste iz Frankfurta od 64. minuti zaigrao Hrvoje Smolčić.

Bayer sada ima sedam bodova više od Bayerna na vrhu ljestvice, ali i dvije utakmice više.

Linker
27. travanj 2024 19:18