Lovro Zvonarek

 MLADEN LACKOVIC/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
VEĆ JE I DEBITIRAO

Sjajni Hrvat sve je bliže konkretnijoj minutaži u Bayernu: ‘Svi su oduševljeni, ne samo njihovim izvedbama‘

Ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo biti lijepa godina za hrvatskog veznjaka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. veljača 2024. 21:56

Dok Thomas Tuchel priprema nogometaše Bayerna za 21. rundu Bundeslige i jedan od ključnih dvoboja s liderom Bayer Leverkusenom, Rene Marić debitirao je kao trener mlade ekipe bavarskog kluba. Austrijanac hrvatskih korijena pobjedom 2:0 nad Baselom odveo je Bayern u osminu finala juniorske Lige prvaka prvi put u četiri godine, a pritom je imao veliku pomoć dvostrukog strijelca Lovre Zvonareka.

Ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo biti lijepa godina za hrvatskog veznjaka. Zvonarek je već upao na radar Thomasa Tuchela, pa je krajem siječnja nakratko osjetio i bundesligaške travnjake debitantskim nastupom po ulasku s klupe u pobjedi Bayerna nad Augsburgom (3:2). Za razliku od 2023., u svim ligaškim utakmicama ove godine Zvonarek je bio u pričuvi, što sugerira da je sve bliže konkretnijoj minutaži.

image

Lovro Zvonarek

FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Osim što je s kapetanskom trakom i majstorskim potezima tresao mrežu u 31. i 90+4. minuti, Zvonarek je u suradnji s još jednim odličnim mladićem, Javierom Fernandezom, kontrolirao čitavu sredinu terena. Na vidjelo su ponovo izašle i razigravačke sposobnosti, zato su njemački mediji oživjeli staru izjavu Tomislava Stipića, koji je za vrijeme trenerskog angažmana u Slavenu Belupu kazao da je Zvonarek "sposoban postati novi Luka Modrić". Nedugo zatim Zvonarek se na to referirao u razgovoru za SN.

- Nemam uzora za kojeg bih kazao da želim biti kao on, volio bih igrati svoju igru. Naravno, želio bih i postići sve ono što je Modrić postigao.

Pohvale od Neuera

Prve minute za seniorsku momčad Bayerna, ali u prijateljskoj utakmici tijekom zimske pauze, Zvonarek je upisao upravo protiv Basela (1:1). Dobio je nešto više od 30 minuta i pogodio vratnicu, a istaknuli su se i još neki mladići aduti poput Noela Aseka, Adama Aznoua i Benedikta Wimmera. Kasnije su svi dobili pohvalu uvaženih lica Allianz Arene.

- Svi su oduševljeni, ne samo njihovim izvedbama, nego i angažmanom na treninzima. To što donose na teren izgleda poprilično dobro - prokomentirao je vratar Manuel Neuer.

- Dečki su se htjeli iskazati. Nikada nije dobro odmah postaviti visoka očekivanja, ali isto tako ih moramo ozbiljno držati na oku - dodao je trener Tuchel.

I držao se bavarski stručnjak takve ideje, a analitičarima s Bilda svidjelo se što "Bayern ne baca novac kroz prozor, već gradi budućnost na mladim talentima". Posebno se ističe Aleksandar Pavlović, 19-godišnjak koji je već upisao 9 ligaških nastupa, zabio dva gola i podijelio toliko asistencija. Tuchel pokazuje da je spreman dati šansu mladima i sigurno je nakon srijede u svoju bilježnicu upisao pokoji novi plus pored Lovre Zvonareka.

Linker
30. travanj 2024 22:22