Andrej Kramarić

 HASAN BRATIC/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Hasan Bratic/sipa Press/profimedia
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Sjajni Vatreni otkrio pozadinu sukoba s navijačima: ‘Njih 99 posto ne razumije nogomet, naravno da sam ljutit‘

‘Šteta da smo tek u posljednjih 20 minuta počeli igrati naš nogomet‘, rekao je Vatreni nakon utakmice
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 27. travanj 2024. 17:34

Hoffenheim je izgubio u prvom dvoboju 31. kola Bundeslige, bolji od momčadi iz Sinsheima bio je Bochum koji je u grčevitoj borbi za ostanak u ligi. Hoffenheim je ovim porazom napravio korak nazad u nastojanju da ulove posljednju poziciju koja vodi na europsku scenu. No, šanse još uvijek postoje, jer bi u slučaju povoljnog raspleta čak i osma pozicija mogla voditi u Konferencijsku ligu. Naime, ukoliko Bayer osvoji i Kup, a protiv Kaiserslauterna su ogromni favoriti, te potvrdi li se i peto mjesto Bundesligi u Ligi prvaka, onda bi 6. i 7-plasirane momčadi išle u Europsku ligu, dok bi osmi bio predstavnik Njemačke u trećem po vrijednosti europskom kupu.

Bochum je odlično odradio veći dio utakmice, do 73. minute imali su ogromnih 3:0, a tada je u 11 minuta Andrej Kramarić dva puta zabio i vratio dvoboj u totalnu neizvjesnost, međutim, domaći su stigli do pobjede i 30. boda.

- Šteta da smo tek u posljednjih 20 minuta počeli igrati naš nogomet - započeo je Andrej Kramarić koji je svojom lošom obrambenom reakcijom omogućio domaćinu drugi pogodak u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

- Točno smo znali što će nas dočekati, znali smo kako Bochum igra doma, na kraju su zaslužili ovu pobjedu, to moram jasno istaknuti - nastavio je hrvatski reprezentativac koji je s ova dva pogotka opet došao do dvoznamenkastog učinka u Bundesligi.

image

Andrej Kramarić

RHR-FOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Rhr-foto/imago Sportfotodienst/profimedia

Kapetan Oliver Baumann smireno je analizirao dvoboj.

- Bochum je prelako dolazio u prilike za pogodak. Pokušavali smo igrati prema naprijed, ali uvijek smo relativno brzo gubili loptu i nismo dobro izlazili sa svoje polovice. Drugo poluvrijeme bilo je znatno bolje od prvog. Moramo to analizirati i nastaviti marljivo raditi. Najjednostavnije stvari su najteže. Navijači su naravno bili razočarani, što i treba biti. Ali prošle smo sezone zamalo ispali, tako da to ne bismo trebali zaboraviti: Sve u svemu, ove godine igramo puno bolje - rekao je Baumann, a posljednje rečenice se odnose na povike s tribina nakon dvoboja.

Tada se, naime, Andrej Kramarić upustio u kratku raspravu s navijačima Hoffenheima.

- 99 posto navijača ne razumije nogomet, pa se ne treba osvrtati na to. Naravno da sam bio ljutit u tom trenutku zbog rezultata i njihove kritike - zaključio je dvostruki strijelac gostiju, kojem je ovo bila 251. bundesligaška utakmica u karijeri, u kojima je zabio ukupno 111 pogodaka i upisao 50 asistencija.

Proteklog je vikenda nakon jubilarne 250. utakmice u dresu Hoffenheima rekao.

- Imam osjećaj da mogu odigrati još toliko!

Pirmin Schwegler, jedan od ljudi zaduženih prvu momčad, nema nimalo dvojbe što bi bilo najbolje za Kramarića i klub.

image

Andrej Kramarić

NORDPHOTO GMBH/RAUCH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Nordphoto Gmbh/rauch/imago Sportfotodienst/profimedia

- Nemam ništa protiv da odigra još 250 utakmica za nas, ako stvarno želi toliko dugo još igrati. On će odlučiti kada će priča u Hoffenheimu biti gotova - rekao je negdašnji Kramarićev suigrač u ovom klubu.

Jasno da u Hoffenheimu ne bi imali ništa protiv ostanka 32-godišnjeg napadača, njegov doprinos rezultatima i dalje je ogroman, klasa i kvaliteta su neupitni. Kramariću je jasno da s Hoffenheimom neće moći doći do trofeja, jer klub iz Sinsheima nema proračun s kojim bi mogli u utrku s najboljima. Izlazak na europsku scenu uvijek je njihov cilj, ali kada ne uspiju u tome, nema ni prevelikog razočaranja. Pitanje je, pak, kamo bi Kramarić mogao otići, postoje neka zanimanja iz Italije, ali ne od klubova koji se bore za trofeje, pa je pitanje koliko bi to bio pametan potez. Jedino ukoliko želi promjenu, onda bi prelazak u Serie A imao smisla. Financijski sigurno ne bi bolje prošao.

U Hoffenheimu je stvorio kultni status, oborio je sve moguće rekorde, a kada je bilo i zanimljivih ponuda, poput Bayernove prije nekoliko sezona, odlučio se na ostanak. S druge dođe li ponuda s Bliskog istoka onda bi odlazak iz Hoffenheima bio logičan i vjerojatan, napose jer ga ugovor s klubom iz Sinsheima veže do sljedećeg ljeta. Bit će stoga zanimljivo vidjeti što će donijeti ovo ljeto, vjerojatno neće biti ništa riješeno prije Eura na kojem Kramarić ima velike ambicije i želi s reprezentacijom napraviti još jedan veliki rezultat.

Nama, odnosno izborniku Zlatku Daliću, najvažnija je pak činjenica da je Kramarić u formi, raspucan, kreativan, sve ono što treba Vatrenima za dobar nastup na Euru. Njegovo mjesto u početnoj postavi nije upitno, s 28 pogodaka u ovom trenutku je drugi strijelac u aktualnom kadru, samo je Ivan Perišić zabio više od njega, hajdukovac je na 33 egzekucije. Ne bismo imali ništa protiv da ovaj dvojac na njemačkim travnjacima poprave svoj učinak i razvesele navijače koji će ih pratiti na tribinama, ali i u domovini.

Linker
27. travanj 2024 17:34