INA FASSBENDER Afp
NE PODNOSI KLUPU

Skupocjeni branič ljutit jer mu je Hrvat ‘ukrao‘ poziciju: Uskoro napušta Bayern, a ne želi ga ni Guardiola

Zvijezda vrijedna 70 milijuna eura frustrirana je jer grije klupu našem reprezentativcu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. ožujak 2023. 19:23

Josip Stanišić ponovno je starter. Treću utakmicu u nizu nazivamo ga prvotimcem Bayerna, ovaj put čeka ga uzvratna borba s Lionelom Messijem i Kylianom Mbappeom u osmini finala Lige prvaka. Čini se da je trener Bavaraca Julian Nagelsmann počeo uvelike cijeniti našeg braniča, što je odlična vijest svima osim Joaou Cancelu koji, sugeriraju strani mediji, ne može podnijeti status rezerve.

‘Nisam se osjećao važnim‘

Cancelo je iz tog razloga napustio Manchester City tijekom zimskog prijelaznog roka, no pod tribine Alianz Arene stigao je samo u vidu polusezonske posudbe.

- Nisam se osjećao važnim u momčadi. Razgovarao sam s trenerom Guardiolom i on se složio da je odlazak u ovom trenutku moja najbolja opcija - nedavno je poručio Portugalac za Mundo Deportivo.

image

Pep Guardiola i Joao Cancelo

OLI SCARFF Afp

Cancelu se nije svidjelo što je španjolski stručnjak na klupi Građana učestalije počeo koristiti njegove zamjene, prije svega mladog Rica Lewisa. U dodatnoj konkurenciji Kylea Walkera i Nathana Akea, portugalski reprezentativac nije uspio pronaći svoje mjesto pod mančesterskim suncem, pa je sretniju epizodu tražio u Münchenu.

I ponovno ju nije pronašao, unatoč tomu što se u njegovu liku nalazi polivalentan igrač, sposoban igrati u bekovskoj ulozi na obje strane terena, ulozi ‘podignutog beka‘, a Guardiola ga je ponekad stavljao i u vezni red. No, sudeći po posljednjim akcijama trenera Nagelsmanna, Cancelo nema mjesta u početnoj 11-orci, iz koje ga je izgurao upravo Stanišić.

Nema mjesta

Hrvatski reprezentativac startao je protiv Union Berlina (3:0) u 22. kolu Bundeslige. Bila je to izrazito važan ogled tada bodovno izjednačenih momčadi na vrhu tablice. U idućem susretu, na gostovanju u Stuttgartu (2:1), Stanišić je opet zaradio povjerenje Nagelsmanna od prve minute. A Cancelo nema mjesta u startnoj postavi ni na drugim pozicijama, koje su rezervirane za Alphonsoa Davisea (lijevi bek) i Kingsleya Comana (krilo).

image

Josip Stanišić protiv Union Berlina

CHRISTOF STACHE Afp

Sky Germany pisao je da je Cancelo zbog toga poprilično frustriran, jer upravo zbog statusa rezerve napustio je Etihad. Calciomercato sada izvještava da Bayern neće otkupiti njegov ugovor jer City traži 70 milijuna eura, kolika je i Cancelova vrijednost prema Transfermarktu. To ga čini najskupljim desnim bekom svijeta, jednako su ‘teški‘ Reece James (Chelsea), Trent Alexander - Arnold (Liverpool) i Achraf Hakimi (PSG).

Bayernu je to prevelika cifra, stoga će se završetkom sezone Cancelo vratiti u pravi dio Manchestera. A ni tamo više nije dobrodošao, piše Calciomercato, jer Guardiola je već isprofilirao svoju momčad bez Portugalca. Najvjerojatnije je, navodi se, da će Cancelo morati potražiti novi klub.

Linker
18. svibanj 2024 23:26