FRANCK FIFE/AFP/PROFIMEDIA
‘JAKO SAM UZBUĐEN‘

SLUŽBENO! Niko Kovač pronašao novi posao, u slavnom klubu oduševljeni: ‘Uspjeli smo ga uvjeriti‘

Bivši hrvatski izbornik potpisao je trogodišnji ugovor s njemačkim velikanom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2022. 12:18

Niko Kovač, sada je to i službeno, novi je trener njemačkog bundesligaša Wolfsburga. Klub je to objavio na svojim službenim stranicama uz osnovnu i već znanu informaciju da je ugovor s bivšim hrvatskom izbornikom potpisan do ljeta 2025. godine.

- Ja sam dijete Bundeslige, jako sam uzbuđen i motiviran oko novog poglavlja moje karijere, oko starta u Wolfsburgu - rekao je 50-godišnjak rodom iz Berlina za klupsku internetsku stranicu. Predstavljanje i press-konferencija još nisu odrađeni.

Na klupskim platformama diče se Kovačevim dosadašnjim radom koji se ogleda u dvostrukoj kruni 2019. godine s Bayernom. Osvojio je Kovač i Njemački kup godinu ranije s Eintrachtom, a s njime dolazi i brat Robert u ulozi prvog pomoćnog trenera. U sljedećih nekoliko dana trebao bi se kompletirati i ostatak stručnog stožera, a tada bi trebalo biti odrađeno i službeno predstavljanje.

- Kada smo popunjavali trenersku poziciju, bilo nam je važno da ne nalazimo nekog tek tako, na brzinu. Nego, trebao nam je trener koji će dugoročno razvijati Wolfsburg. Jako sam zadovoljan da smo nagovorili Niku Kovača da nam se priključi, uspjeli smo u tome. On je konzistentan trener, usmjeren na uspjeh, a ja sam uvjeren da će momčad biti dobra u godinama koje dolaze - rekao je Jörg Schmadtke, direktor nogometa u Wolfsburgu.

Linker
12. travanj 2024 11:22