Marin Pongračić
 INSTAGRAM
NE ZNA SE KAD SE VRAĆA

Šok iz Njemačke: Umjesto ostvarenja snova, noćna mora - novi Vatreni ima mononukleozu!

U narodu se mononukleoza naziva ‘bolest poljupca‘, nema posebne terapije osim dijete i mirovanja...
Piše: Davorin Olivari, Sportske novostiObjavljeno: 28. kolovoz 2020. 13:02

Stoper Wolfsburga Marin Pongračić ima mononukleozu! Iz tog razloga nije mogao doći na okupljanje reprezentacije 31. kolovoza, pred utakmice u Ligi nacija protiv Portugala i Francuske. Hrvatski nogometni savez je objavio da je Pongračić bolestan, nije objavio o kojoj se bolesti radi. Za to postoji razlog, naime iz Wolfsburga su zamolili da se ništa ne objavljuje, da će oni samo iskomunicirati priču o bolesti svog nogometaša.


Jer u Wolfsburgu su pregledali Pongračića, obavili sve što je potrebno, pa je bilo logično da se oni oglase o njegovoj bolesti. Marin je bio i u kontaktu s liječnicima Vatrenih i oni su potpuno upoznati s njegovim bolešću.

image
Marin Pongračić
ULRICH HUFNAGEL


U narodu se mononukleoza naziva “bolest poljupca”, a najčešće se prenosi slinom. Nema posebne terapije osim dijete i strogog mirovanja, a postoje lakši i teži oblici. U najgoroj situaciji od naših sportaša bio je tenisač Mario Ančić koji se dugo vremena borio s mononukleozom, a skijašici Niki Fleiss trebalo je više od godinu dana i niz specijalističkih pregleda da se liječnici usuglase i dijagnosticiraju mononukleozu. Iz nogometnog svijeta pamtimo i da je Zvonimir Boban imao istu bolest nakon koje se uspješno vratio, osvajao naslove s Milanom te svjetsku broncu s hrvatskom reprezentacijom.


Od naših nogometaša u novije vrijeme istu bolest imao je vratar Matej Delač, koji je trenutačno član danskog Horsensa.

Pongračiću možemo poželjeti da se što prije vrati na travnjak.

Aktiviran pretpoziv Filipu Uremoviću

Zlatko Dalić odlučio je aktivirati pretpoziv Filipu Uremoviću koji će se tako priključiti Vatrenima na okupljanju narednog ponedjeljka, objavio je u petak HNS.

23-godišnji branič Rubin Kazana tako će se po prvi puta priključiti hrvatskoj A reprezentaciji, nakon 14 nastupa za hrvatske reprezentacije do 19 i do 21 godine.

Podsjećamo, reprezentacija se okuplja 31. kolovoza u Zagrebu, a potom je čekaju dva početna ispita u novom izdanju Lige nacija - 5. rujna Hrvatska gostuje u Portu kod Portugala, a tri dana kasnije svjetski doprvaci igraju u St. Denisu protiv svjetskih prvaka Francuza.

Linker
20. travanj 2024 08:40