FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
ČEMU OVO?

Šok u Bayernu usred slavlja: Klub uručio otkaze legendarnom dvojcu, ovo je i igrače ostavilo u nevjerici

Nijemci su već lansirali vijesti o novom izvršnom direktoru koji bi uskoro trebao preuzeti posao
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2023. 18:44

U pozadini Bayernove bitke za novu titulu u Bundesligi, u Bavarskoj se pripremao otkaz za tandem koji je obilježio prethodne godine sportske politike u redovima njemačkog prvaka. Nakon pisanja njemačkih medija, prije svega Bilda i Kickera, Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn smijenjeni su s funkcija u klubu, što je potvrdio i sam klub službenom objavom na klupskim stranicama nakon utakmice u Kölnu u kojoj je Bayern stigao do naslova.

U prijevodu, Bayern je ostao bez sportskog direktora i bez izvršnog direktora, a novi izvršni direktor postat će Jan-Christian Dreesen, dok nasljednik Salihamidžića još nije poznat. Iako Kahn nije bio na utakmici u Kölnu, a njegov se izostanak pravdao bolešću, neki sumnjaju kako je legendarni vratar već bio upoznat sa sudbinom. S druge strane, popularni Braco bio je na dvoboju.

Koliko je ta vijest bila iznenađujuća za sve aktere, najbolje je dokazala reakcija Thomasa Müllera u intervjuu za Sky nakon potvrde naslova.

- Slijedi li to sad? Minutu nakon posljednjeg zvižduka? Nisam znao ništa o tome do sada - rekao je Nijemac.

Lothar Matthäus bio je kritičan prema, sada već, bivšem tandemu direktora.

- Bilo je jasno da će se nešto promijeniti. Njih dvoje su bili odgovorni za sve što se dogodilo. Osjećaj "Mia San Mia" je vitalan za Bayern i to je izgubljeno. Njih dvoje su bili odgovorni za to - rekao je Matthäus za Sky.

Linker
16. travanj 2024 13:13