Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn

 FRANKHOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
NEUGODNO IZNENAĐENJE

Šok u redovima Bayerna: ‘Ovakvo nešto se rijetko viđa. Nadtrčala nas je momčad koja je igrala prije tri dana‘

Hasan Salihamidžić u svom je stilu prokomentirao poraz Bayerna u Leverkusenu
Piše: SN /Slaven KižlinObjavljeno: 20. ožujak 2023. 08:59

Borussia Dortmund na reprezentativnu stanku otišla je kao vodeća momčad lige i 1. travnja tron će pokušati obraniti u direktnom srazu s Bayernom koji je jučer doživio treći poraz u prvenstvu, Nagelsmannova momčad pala je u Leverkusenu protiv agresivnog Bayera u vrlo zanimljivoj utakmici koju je obilježio i sudac Tobias Stieler dosudivši dva jedanaesterca za domaćine i to nakon intervencije VAR-a.

Apotekari su igrali bolje većim dijelom utakmice, nije bilo previše prigoda, ali su potpuno neutralizirali Bavarce. Međutim, na odmor se otišlo s vodstvom gostiju. Strijelac je bio Kimmich i prvo i jedinog smišljenog napada, zabio je sa 14 metara.

Koliko je Bayern igrao "dobro", najbolje svjedoči činjenica da je trener Nagelsmann unatoč vodstvu, na odmoru u svlačionici ostavio trojac Müller, Cancelo i Mane, ušli su Coman, Gnabry i Musiala. Ni to nije donijelo previše promjena, a u 55. minuti domaći dolaze do zasluženog izjednačenja, premda je Stieler prvo dvoboj Pavarda i Adlija ocijenio simulacijom domaćeg napačada i odmah mu je pokazao žuti karton.

image
INA FASSBENDER Afp

No, ubrzo je stigao poziv i Kölna te je Stieler morao promijeniti svoju odluku i dosuditi jedanaesterac, te poništiti žuti karton. Palacios je sigurno svladao Sommera. U 57. minuti ušao je Josip Stanišić umjesto Pavarda. I drugi pogodak Apotekari su zabili s bijele točke, opet je u prvom planu bio Adli, pao je u duelu s Upamecanom, opet je Stieler to procijenio smiluacijom i pokazao mu je žuti karton, rasplet je bio isti kao u 55. minuti, VAR - kazneni udarac - poništenje žutog kartona i - strijelac Palacios. Do kraja Bavarci su napadali, imali su neke prigode, ali ih je Hradecky neutralizirao.

image
INA FASSBENDER Afp

Neugodan poraz prokomentirao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

"Ovakvo nešto se rijetko viđa", šokiran je bio popularni ‘Brazzo‘ viđenim u Leverkusenu.

"Promašili smo baš sve što smo mogli, a nadtrčala nas je momčad koja je u četvrtak igrala utakmicu i pobijedila. Bili smo inferiorni u svakom aspektu", priznao je Salihamidžić.

Linker
27. travanj 2024 02:02