Rene Marić postaje pomoćni trener Vincentu Kompanyju

 MARKUS FISCHER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
NOVA ULOGA

Strelovit uspon Hrvata u Bayernu, postaje jedan od ključnih ljudi u klubu i desna ruka legendarnom Kompanyju

Rene Marić će biti dio stožera novopridošlog trenera Bavaraca
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2024. 11:09

Nastavlja se strelovit uspon Hrvata u Bayernu. Ako ste pogađali da se radi o Gabrijelu Marešiću ili nešto mlađem Lovri Zvonareku, pogriješili ste.

Junak ovog teksta nije nogometaš, već njegov veliki fanatik - Rene Marić. Austrijancu hrvatskih korijena u studenom prošle godine ispunjena je životna želja, nakon što se zaposlio u bavarskom velikanu koji je za njega stvorio poziciju voditelja tima za razvoj trenera i ideja za igru.

U veljači je Marić preuzeo i ulogu trenera Bayernove U-19 momčadi, s kojom je došao do četvrtfinala Lige prvaka mladih, prvi put u klupskoj povijesti, a sad ga čeka još odgovorniji, važniji zadatak.

image

Rene Marić postaje pomoćni trener Vincentu Kompanyju

MARKUS FISCHER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Marić će zajedno s još nekoliko trenera biti pomoćnik novopridošlom Vincentu Kompanyju, koji je u München dolazi sam, bez stožera s kojim je surađivao u Anderlechtu i Burnleyju. Dvojac se, inače, već upoznao na trenerskim tečajevima u Belgiji.

Premda na prvu zvuči kao "obično" unaprjeđenje, njemački mediji otkrivaju pravu nogometnu bajku u pozadini čitave priče. Naime, Marić je 2016., dakle prije sedam godina, iz hobija pisao za Bayernov navijački portal "miasanrot.de". A sada je došao do pozicije člana trenerskog stožera.

Što je sljedeće? Više je nego jasno...

Linker
28. rujan 2024 22:53