Matthijs De Ligt

 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
SJAJAN POSAO BAVARACA

Stvar je riješena: Bayern otima Englezima veliku zvijezdu i stvara najmoćniji stoperski tandem svijeta

Sam je igrač imao tek jednu želju, priključiti se Bayernu. Službena objava očekuje se uskoro.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. srpanj 2022. 10:58

Branič Juventusa Matthijs de Ligt (22) želi prijeći samo u Bayern, tvrdi Sky Sport. Prema istom izvoru, 22-godišnji nizozemski već je dogovorio transfer u minhenski klub, a Bayern bi u narednim danima trebao dati prvu ponudu za braniča kojeg mnogi već sada doživljavaju kao jednog od pet najboljih stopera u svijetu.

Juventus je već obznanio da je spreman prodati igrača koji više ne želi igrati u Torinu, ali je izvjesio cijenu od 80 milijuna eura. Ranije se već pisalo da Chelsea i Manchester City pokazuju interes za De Ligta.

U prošloj sezoni nizozemski stoper postigao je tri gola i uz jednu asistenciju u 42 utakmice za Juventus. Njegov ugovor s klubom iz Torina traje do 30. lipnja 2024. godine, a Juventus ga je prije tri godine doveo iz Ajaxa za 85 milijuna eura. U pretekle je tri sezone bio dobar, ali ipak nije bio na razini očekivanja, jer mnogi su bili spremni potpisati da će već s 20 godina biti daleko najbolji stoper na svijetu. Prije tri sezone vrijednost na Transfermarktu bila mu je 75 milijuna eura, a sad je pet manje.

Dayot Upamecano (23) i Matthijs de Ligt (22) bili bi tandem koji bi Bayernu jamčio 10 godina mirnog sna po pitanju stopera. Dva su to iznimno moćna, brza, ali i tehnički sjajno potkovana igrača. Bolji tandem stopera teško bi bilo pronaći u svijetu...

Linker
07. svibanj 2024 22:00