DANIEL ROLAND Afp
OMILJENI VEZNJAK

Suigrač hrvatskog dvojca dobio unikatnu ponudu: ‘Ako to učiniš, poklonit ću ti svoju Nobelovu nagradu‘

Japanski reprezentativac susreo se s Vatrenima u Kataru, od SP-a je probudio interes velikana
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. veljača 2023. 22:41

Na Wimbledonu 2019. godine Novak Đoković dobio je interesantnu ponudu. "Nole, napravi mi dijete", stigao je uzvik iz smjera londonske publike. Simpatična epizoda, samo jedna u nizu tomu sličnih, a najčešće se pojavljuje kada vjerne navijače uhvati apsolutna euforija, pa ju ispoljavaju na osebujne načine. Ove sezone takva euforija javila se u domu Eintracht Frankfurta, stoga je iznjedrila zanimljiva ponuda za ključnog igrača momčadi.

Pred istekom ugovora

- Daichi Kamada... Ako taj čovjek napusti klub, srce će mi biti slomljeno. Danas stavljam svoju Nobelovu nagradu na vagu. Ako Kamada odluči ostati u Eintrachtu, poklonit ću mu medalju - poručio je Benjamin List, koji je prestižnu nagradu dobio 2021. godine u području kemije za razvoj asimetrične organokatalize, što god to značilo.

Budući da nas zanima jedino kemija na i oko nogometnog terena, nećemo ulaziti u Listovo područje interesa. Recimo samo da je List čovjek vrlo blizak klubu. Kada mu je dodijeljena Nobelova nagrada, Eintracht mu je poslao dres i čestitku.

image

Kristijan Jakić

DANIEL ROLAND Afp

Oštroumni kemičar sada pokušava iskemijati Kamadin ostanak u klubu, ali to neće biti tako lagan zadatak ni uz unikatnu ponudu, jer one mnogo ozbiljnije u svijetu nogometa - iz smjera samih velikana - stizat će čim završi sezona. Kamadi tada istječe ugovor. Klub mu je u siječnju ponudio novi, kojim bi mogao produžiti vjernost do 2026. godine. Japanac ga zasad nije potpisao.

Interes velikana

I goruće je pitanje hoće li... Jer japanski medij Sponichi ranije ovog mjeseca izvijestio je da Tottenham povlači prve poteze kako bi ga potpisao uoči iduće sezone, a u izvještaju se spominje čak i Barcelona. Japanski mediji inače su malo drukčiji od većine nama poznatih, oni neće plasirati tako snažnu informaciju ako zaista nema čvrstog povoda, tako da ni u ovu ne treba sumnjati.

K tomu, financijska situacija na Camp Nouu ionako ne obećava visoke troškove, a Kamadu bi mogli dovesti besplatno. Prema časopisu 90min Liverpool i Newcastle također su vidjeli interes u japanskom reprezentativcu, kojeg smo imali priliku upoznati u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Taj susret vjerojatno mu se nije svidio.

Ali mnogima se sviđa Kamada, veznjak koji pokazuje zamjetne vještine na svim dijelovima terena i "vuče konce" u domu Kristijana Jakića i Hrvoja Smolčića. Glavna je zvijezda uz Kolo Muanija. Japanac je zabio sedam, a asistirao za četiri gola u Bundesligi (19 nastupa), još tri pogotka dodao je u Ligi prvaka. Dobre su to brojke za igrača koji nije primarno usmjeren ka protivničkom golu.

Linker
27. travanj 2024 23:42