CRISTINA QUICLER Afp
ŽUTO-CRNI U NALETU

Terzić je zaludio Dortmund i napada Kloppov povijesni rekord. Hoće li mu ga oduzeti fantastični Hrvat?

Borussia (D) igra nogomet koji je užitak gledati, a sada im slijedi derbi protiv Gvardiolovog kluba
Piše: Sponzorirani sadržajObjavljeno: 02. ožujak 2023. 10:56

Njemačko-hrvatski trener Edin Terzić nastavlja raditi čuda s Borussijom Dortmund. Nakon teškog (4:2) poraza kod Borussije Mönchengladbach 11. studenog, njegova je momčad bila šesta s devet bodova iza vodećeg Bayerna. Ni najoptimističniji navijači Dortmunda nisu sanjali da će već u veljači zasjesti na prvo mjesto. Bilo je to u subotu, doduše na samo jedan dan, ali dovoljno dugo da ionako fanatični navijači padnu u trans, jer taj su trenutak čekali oko tri i pol godine. Doista, posljednji put kada su crno-žuti mogli s najviše pozicije gledati na ostatak bundesligaša bilo je u kolovozu 2019.

Uzbudljiva momčad Edina Terzića s ponosom može kazati da je i jedina u 10 najboljih europskih liga koja se još uvijek može pohvaliti stopostotnim rezultatom u 2023. godini. Devet pobjeda u devet natjecateljskih utakmica! Kad je u pitanju Bundesliga, sedam pobjeda u nizu i 20 postignutih golova.

Derbi protiv Leipziga

Sa stvarnim osjećajem da se zvijezde doista počinju slagati za Edina Terzića i njegove igrače, u petak - 20 sati, EON TV - čeka ih velika utakmica u kojoj će im s druge strane prijetiti moćni RB Leipzig. Joško Gvardiol i suigrači imaju težak zadatak primiriti Terzićeve jurišnike, koji pod svaku cijenu traže desetu pobjedu u nizu. Posljednju takvu seriju Borussia čeka od proljeća 2012. kada je veliki Jürgen Klopp donio posljednji naslov u Dortmund. Klopp je u seriji koja je trajala od 17. prosinca do 3. ožujka nanizao 10 pobjeda. S tim da je u toj seriji ima dvije Kup utakmice s niželigašima, pa bi 10 pobjeda ove generacije imalo još veću težinu. Međutim, navijači Borussije petak i desetu pobjedu u nizu čekaju kao konačni dokaz da bi se naslov nakon dugih 11 godina trebao vratiti u Dortmund.

image

Edin Terzić

DANIEL ROLAND Afp

Borussijin nogomet doista je užitak gledati. U igri se sve vrti oko Judea Bellinghama (19), engleskog tinejdžera čija energija i inteligencija pružaju glavni oslonac sjajnom napadačkom arsenalu i stabilnoj obrani momčadi. Julian Brandt igra najbolju sezonu otkako je 2019. stigao iz Leverkusena. Karim Adeyemi oduševljava brzinom i snagom, a Marco Reus u 34. godini igra kao u najboljim danima. Je li takva Borussia spremna osvojiti naslov?

image

Jude Bellingham

INA FASSBENDER Afp

Petak će nam donijeti pregršt odgovora. S druge strane stajat će moćni RB Leipzig, momčad zidana da napadne naslov prvaka i momčad koja u ovoj godini raste iz dana u dan. Leipzig u Dortmund stiže na krilima dvije uvjerljive pobjede protiv Wolfsburga i Eintrachta, te remija u srazu s Manchester Cityjem u Ligi prvaka.

Dani Olmo (24) ponovno ima velikih problema s ozljedom, pa je propustio kompletnu veljaču, a propustit će i derbi u Dortmundu. Zato će goste predvoditi Joško Gvardiol (21), po mnogima najbolji stoper svijeta. Mladi je Hrvat u fantastičnoj formi, a vidjeli smo kako je odigrao protiv Cityja u Ligi prvaka.

"Gvardiol ‘spustio rampu‘ Gvardioli i Haalandu", samo je jedan od naslova u kojima su se svjetski mediji naklonili njegovoj igri. I ako postoji igrač koji može pokvariti slavljeničke planove sjajne Terzićeve Borussije onda je to Gvardiol. Uz fascinantnu moć Christophera Nkunkua, koji se oporavio od ozljede i trebao bi predvoditi gostujući napad.

image
SVEN SONNTAG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Sven Sonntag/imago Sportfotodienst/profimedia

Zato Njemačka s velikim uzbuđenjem čeka petak. Mnogiće i u Hrvatskoj sjesti uz EON TV te na Sportklub programu u 20 sati s užitkom pogledati derbi s toliko puno hrvatskog potpisa u njemu. Pobjednik će neupitno preuzeti ulogu najvećeg izazivača dugogodišnjeg njemačkog vladara Bayerna. U Dortmundu su uvjereni da su taj status Terzić i njegovi igrači već zaslužili sa serijom od devet pobjeda, ali nešto će se u petak ipak pitati i goste iz Leipziga, poglavito Joška Gvardiola...

Evo gdje gledati velik okršaj

Na EON TV se mogu gledati Eurosport i 15 SportKlub kanala od kojih je 10 standardnih kanala u HD rezoluciji, uz kanale SK HD, SK 4K, SK Golf, SK Fight i SK e-sports.. Tako EON-ovi korisnici imaju ekskluzivan pristup cijeloj paleti sportskih sadržaja koje ne mogu pratiti nigdje drugdje: od američkog nogometa u NFL-u, svih velikih GP-ja Formule1, cijelog niza teniskih turnira, sve do najviših razina natjecanja u atletici unutar Dijamantne lige, hokejaša uz NHL, kriketa i brojne drugih borilačkih sportova.

Dodatna funkcionalnost za najveće obožavatelje i sportske analitičare je EON Sports Mode pomoću kojega se mogu pratiti ljestvice, timske formacije, sastavi, statistike i svi drugi detalji natjecanja i utakmica.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Telemachom.

Linker
04. svibanj 2024 11:42