AFP
NIJE BILO MILOSTI

Thuramu pet utakmica suspenzije zbog pljuvanja, a onda ga je ‘oderao‘ i njegov klub s 40.000 eura!

Kažnjen je s pet utakmica neigranja u prvenstvu i kupu, a šesta utakmica je uvjetna
Piše: HinaObjavljeno: 21. prosinac 2020. 20:28

Napadač francuske reprezentacije i njemačkog bundesligaša Borussije Moenchengladbach Marcus Thuram (23) suspendiran je na pet utakmica zbog pljuvanja protivničkog igrača, objavio je Njemački nogometni savez (DFB).

Thuram je u subotnjem ogledu protiv Hoffenheima pljunuo Stefana Poscha i dobio izravni crveni karton.

Kažnjen je s pet utakmica neigranja u prvenstvu i kupu, a šesta utakmica je uvjetna i aktivirat će se ako napravi neki prekršaj do 21. prosinca 2021.

Francuskog napadača, sina legendarnog Liliana Thurama, kaznio je i klub i to sa 40.000 eura što je njegova mjesečna plaća.

"Dugo sam razgovarao s Marcusom i on se još jednom ispričao meni i klubu za svoje postupke," rekao je sportski direktor Gladbacha Max Eberl .

"Marcusa poznajemo gotovo dvije godine, znamo njegovo porijeklo i obitelj. Jučerašnji postupci to ne predstavljaju. Marcus je shrvan i uvjeravao me da nije namjerno pljunuo Poscha."

Mladi napadač se ispričao i javno.

"Dogodilo se nešto što nije u mojem karakteru i nikada se ne smije dogoditi. Reagirao sam na pogrešan način. Ispričavam se svima, Poschu, protivnicima, suigračima, obitelji i svima onima koji su vidjeli moju reakciju," napisao je Thuram na Twitteru.

Linker
24. travanj 2024 22:02