UWE ANSPACH
DAN REMIJA

Tin Jedvaj nakon velikog kiksa dobio prve minue u Bundesligi ove sezone, Kramarić prvi put bez gola

Gosti su veći dio drugog dijela odigrali s igračem manje i zadovoljni su osvojenim bodom
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 29. studeni 2020. 20:27

U nedjelju je dvjema utakmicama zaključena 9. dionica Bundeslige. Oba dvoboja završila su bez pobjednika, u Leverkusenu su Bayer i Hertha odigrali bez pogodaka, dok je ogled između Mainza i Hoffenheima okončan 1:1.


Apotekari su propustili skočiti na drugo mjesto, protiv Berlinčana su imali puno problema zbog brojnih izostanaka, vidjelo se to na igri, siromašnoj prigodama, pa nije ni čudo da je završilo bez golova. Tin Jedvaj, koji je u čertvtak u Europskoj ligi skrivio gol protiv Hapoela, upisao je prve minute u prvenstvu ove sezone, u 74. minuti ušao je umjesto Dragovića.

Andrej Kramarić odigrao je skoro cijelu utakmicu u Mainzu, zamijenjen je, naime, u 5. minuti nadoknade. Ovo mu je prva utakmica ove sezone da nije postigao pogodak za svoj klub. Gosti su veći dio drugog dijela odigrali s igračem manje i zadovoljni su osvojenim bodom.


Hans Joachim Watzke nedavno je ponosno utvrdio kako je Borussia Dortmund napravila veliki iskorak i da je sada momčad sa Signal Idune Parka vrlo blizu klase Bayerna. Nije dugo trebalo za demantij te tvrdnje, prekjučer su crno-žuti doživjeli pljusku koja ih je vratila u stvarnost.


Köln, momčad koja je u Dortmund stigla s nizom od 18 utakmica bez pobjede u Bundesligi, osladio se s cijelim plijenom. Na njega su pak čekali čitavu vječnost na Westafelanu, još od doba kada je Hrvatska bila dio propale državne tvorevine, travnja 1991. godine. Bio je to jedan od onih kada je crno-žuta družina odlučila darivati suparnike. Dobili su dva identična pogotka, i to nakon ubačaja iz kornera. Donedavni igrač Borussije Mariusa Wolf oba puta naciljao je Tunižanina Skhirija kojeg su prvo Can i Meunier ispustili iz vida, a kod drugog gola Reus i Hummels.


- Znali smo na koji način izvode prekide, pripremali smo se na to, a onda, ne znam iz kojeg razloga, primimo takva dva gola - dodao je Roman Bürki.


Kolo ranije u Berlinu Hertha je također došla u prednost, no tada se u drugom poluvremenu pojavio se Erling Haaland koji je tada zabio četiri pogotka. Međutim, protekle subote mladi Norvežanin je u posljednjim sekundama promašio prigodu za izjednačenje, promašivši prazan gol.


- Ne, ne mogu to zamjeriti Haalandu, takve stvari se događaju. Nikada neću prozvati igrača zbog promašaja. Ali, moram ga kritizirati zbog loše igre, jednostavno je bio prestatičan, nije tražio loptu u prostor i zato smo izgledali tako neopasno - zaključio je trener Favre.

Linker
23. travanj 2024 10:58