Thomas Tuchel

 OZAN KOSE Afp
VEĆ SU SURAĐIVALI

Transfer-bomba na pomolu! Novi trener Bayerna dovodi Vatrenog kao svoje prvo pojačanje?

Nakon što je ranije na Kovačića oko "bacio" Guardiola, čini se da sada našao i na Tuchelovom radaru.
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 26. ožujak 2023. 15:15

I dok se cijeli nogometni svijet još uvijek čudi odluci Bayernovih čelnika da naprasno smijene Juliana Nagelsmanna i na njegovu poziciju rukopolože Thomasa Tuchela, novi trener bavarskog diva već se posvetio zadacima koji ga čekaju do kraja sezone, ali i okrenuo razmišljanjima o budućnosti koja će uslijediti nakon toga. Prema izvješću Calciomercata, kojeg su prenijeli brojni europski mediji, Tuchel u tu budućnost želi krenuti s dva nova igrača na Allianz Areni, a jedan od njih je - Mateo Kovačić.

"Od sljedećeg ljeta sklon je pripremiti i odlučujući juriš na dvojicu svojih bivših igrača; Edouard Mendy i Mateo Kovačić mogli bi pojačati momčad minhenskog Bayerna", piše Calciomercato o planovima njemačkog stratega.

image

Mateo Kovačić

BEN STANSALL Afp

Tuchel je s Kovačićem i Mendyjem surađivao u Chelseaju od siječnja 2021. do rujna 2022., te su obojica kod njega uživala odličan status. Kovačić je pod vodstvom 49-godišnjeg njemačkog stručnjaka imao značajnu minutažu i najčešće igrao u prvoj postavi, dok je Mendy bio prvi vratar, ispred Kepe Arrizabalage (što više nije slučaj).

Kovačiću ugovor istječe u lipnju sljedeće godine, a ranije su europski mediji (primjerice Guardian) izvještavali o tome kako se hrvatski reprezentativac nalazi na Chelseajevoj transfer listi za ljetni prijelazni rok, odnosno da ga se u Londonu planiraju riješiti. Dojam je kako je Kovačić u međuvremenu popravio status na Stamford Bridgeu, o čemu svjedoči i kapetanska vrpca koju nosi u posljednje vrijeme, ali tek treba vidjeti kako će se cijela priča na koncu rasplesti. Osim toga, Telegraph je krajem veljače opširno pisao o tome da je Kovačić na radaru Pepa Guardiole, pa bi ovo ljeto doista moglo biti zanimljivo i dinamično u slučaju 28-godišnjeg hrvatskog veznjaka.

Linker
25. travanj 2024 00:04