Thomas Tuchel

 GLYN KIRK/Afp
TEŠKA SITUACIJA

Tuchel na klupi Bayerna debitira protiv hrvatskog trenera u derbiju odluke. Evo zašto je potjeran Nagelsmann

Svađao se, često mijenjao raspoloženja, čak se pričalo i o tome da upada u depresije
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. ožujak 2023. 07:19

Bila je to iznimno teška situacija za šefove Bayerna. Ne sjećamo se kad je gigant iz Bavarske povukao sličan potez. Otpustio je trenera koji košta 20 milijuna eura, a još uvijek ima šanse za trostruku krunu i upravo je s lakoćom eliminirao Paris St. Germain!? Pomalo nestvarno za Bavarce.

Nagelsmann je posljednjih mjeseci imao evidentnih problema u klubu. Svađao se s mnogima, često mijenjao raspoloženja, čak se pričao i tome da upada u lagane depresije. A rezultati su bili promjenjivi, Bayernova igra nije imala konstantu. I očito je presudilo slabo izdanje u Leverkusenu, očito su u klubu procijenili veliku opasnost da Nagelsmann može imati sezonu bez naslova. U tom smislu, teška odluka čelnika imala je čvrstinu, usprkos zakletvama vjernosti Nagelsmannu izrečenih posljednjih tjedana.

Bayern je u 2023. prikupio čak 10 bodova manje od Dortmunda i nalazi se na drugom mjestu uoči izravnog dvoboja koji je na rasporedu 1. travnja. Činjenica je da Nagelsmann nije uspio u gotovo dvije godine dosljedno dovesti vjerojatno najbolju momčad na svijetu na njezinu najvišu razinu.

Bild je još 16. rujna prošle godine pisao kako Nagelsmann sada ima problem s Tuchelom, jer nakon što je iznenađujuće izbačen iz Chelseaja, na tržištu se odjednom pojavila vrhunska alternativa za Bayern. Šest mjeseci kasnije, Tuchel ima posao Nagelsmanna. I prva utakmica dolazi mu 1. travnja protiv njegovog bivšeg kluba Dortmunda.

Edin Terzić i Tuchela poznaje u dušu, kao što ga poznaje i kompletan Dortmund. Može li to Borussiji biti prednost u meču koji može odlučiti o naslovu prvaka? Ili će već Tuchelova pojava prodrmati Bayernovu svlačionicu da u ključnoj utakmici bundesligaške sezone da sve od sebe...

Linker
01. svibanj 2024 05:57