TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
NEMA MIRA U MÜNCHENU

Tuchel podivljao na treningu Bayerna: ‘Zvijezde su gunđale, Stanišić se žalio, morao je ponavljati istu stvar‘

Novi trener njemačkog velikana ni tijekom pripreme ne može održati kontrolu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. travanj 2023. 10:51

Novinari Bilda imaju zanimljivu naviku. Iz dana u dan prisustvuju treninzima vodećih ekipa i izvještavaju javnost o događanjima, a u četvrtak su imali štošta za izreći iz kampa minhenskog Bayerna. Izgleda da trener Thomas Tuchel, "zaslužan" za ispadanje iz Njemačkog kupa i Lige prvaka u svega mjesec dana rada na Alianz Areni, polako izgara od pritiska.

image
DANIEL ROLAND Afp

Tuchel je, piše Bild, imao pravcatu žutu minutu na popodnevnom treningu Bayerna. U jednom trenutku Tuchel je na iznenađenje svih prisutnih u naletu bjesa uzeo korner zastavicu i dvaput ju prelomio preko koljena, da bi ju njegov pomoćnik Arno Michels brzo sklonio s ruba terena.

Što je Tuchela izbacilo iz takta? Nijemci pišu da na treningu nije bio zadovoljan završnom igrom, morao je "više puta ispravljati određene ofenzivne poteze", a u jednom trenutku i atmosfera je bila poprilično vatrena, pri čemu se i branič Vatrenih spominje u priči.

"Kingsley Coman je gunđao, Josip Stanišić požalio se na odluku o zaleđu, u glasnu raspravu uključio se i Thomas Müller, a istovremeno je pomoćni trener Zsolt Löw prigovarao Daleyju Blindu", opisuje Bild lošu atmosferu usred koje je Tuchel izgubio živce.

image

Josip Stanišić protiv Man. Cityja

ODD ANDERSEN Afp

Navode da mu se nije svidjela i nezainteresiranost Leroya Sanea, koji nije obavio dio zagrijavanja, a između vježbi je previše sjedio.

Glavni izvršni direktor Oliver Kahn gledao je trening s mini tribine sa strane, a nakon što je Tuchel potrgao letvicu, zaputio se u svoj ured. Čini se da Tuchel proživljava najteže razdoblje svoje trenerske karijere...

Linker
23. svibanj 2024 08:18