Karl Heinz Rummenigge
 FRANK HOERMAN Picture-alliance Via Afp
BAVARCI OSTALI U ŠOKU

U Bayernu poludjeli zbog nevjerojatne odluke, noć proveli u zrakoplovu: ‘Ne znaju što su nam napravili!

Da stvar bude gora, oko 1 ujutro na isti aerodrom sletio je jedan zrakoplov i prekršio odredbu...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. veljača 2021. 12:19

Plan je bio dobar, prvo su Bayernovi nogometaši u uvodnoj utakmici 20. kola dobili Herthu u Berlinu, pogodak je postigao Coman. Potom su trebali direktno iz glavnog grada Njemačke odletjeti u Dohu, na Svjetsko klupsko prvenstvo. No, umjesto u petak navečer Bavarci su krenuli tek jučer ujutro i to zbog administrativne zavrzlame.

image
- Afp

Naime, na novoj zrakoplovnoj luci u Berlinu BER, inače otvorena s devet godina zakašnjenja, zabranjeni su letovi između ponoći i 5 ujutro. Zrakoplov s Bayernovim nogometašima na pisti za polijetanje bio je u 23.59. No, nisu dobili dozvolu za let jer su u agenciji za zrakoplovni promet procijenili da zrakoplov neće na vrijeme napustiti aerodrom, nego će kasniti 30 sekundi.

Jasno, u Bayernu su poludjeli na tu odluku, igrači su morali prenoćiti u zrakoplovu i čekati novi pokušaj leta koji se na koncu zbio u 6.52.


- Osjećamo se vrlo nesretno nakon ovakve odluke brandeburške vlasti, ni ne znaju što su nam napravili - jadao se Karl Heinz Rummenigge, ne znajući da lokalna vlast nije imala ništa sa zabranom, nego je odluka došla iz državne agencije za zrakoplovni promet.


Da stvar bude gora za Bayern, oko 1 ujutro na isti aerodrom sletio je jedan zrakoplov prekršivši tako odredbu o zabrani letova u spomenutom vremenu. Inače, berlinska zračna luka od početka izgradnje od puštanja u promet je stalan izvor afera, a slučaj s Bayernovim nogometašima samo se lijepo uklopio u sliku BER-a.

Linker
25. travanj 2024 13:50