PHILIPPE DESMAZES Afp
LEGENDE TRAŽE REAKCIJU

U velikanu se spremaju promjene: Zidane, Mourinho, Nagelsmann, De Zerbi... Tko će preuzeti užarenu klupu?

Sedmi poraz u Bundesligi mogao bi označiti prijevremeni odlazak trenera s kojim je već dogovoren raskid
Piše: SNObjavljeno: 08. travanj 2024. 15:47

Sezona za zaborav. Tako je najlakše opisati ono što se događalo u Bayernu ove sezone. Bavarci se se odavno oprostili od ideje osvajanja prvenstva Njemačke, a jučerašnji poraz od Heidenheima (2:3) je bio sedmi u sezoni. Toliko puta Bayern u Bundesligi nije izgubio još od sezone 2011./12. Kada dodamo k tome bolno ispadanje u Kupu od trećeligaša Saarbrückena, onda je jasno zašto su čelnici kluba i Thomas Tuchel dogovorili rastanak na kraju sezone.

No, to je prekasno, viču nekadašnji igrači Bayerna. Bavarci su još uvijek u Ligi prvaka gdje u utorak u Londonu igraju prvu utakmicu četvrtfinala protiv Arsenala. Tuchel, smatra Dietmar Hamann, ne treba voditi momčad u tim utakmicama.

- Vodstvo Bayerna se mora zapitati je li najbolje za momčad da je Tuchel vodi u Ligi prvaka i generalno do kraja sezone - rekao je Hamann, a puno je konkretniji bio Lothar Matthäus.

- Rezultati sve govore: Tuchel ne može nastaviti voditi ovu momčad. Igračima treba poticaj, a on im ga ne može dati i zbog toga očekujem reakciju kluba u sljedećih 24 do 48 sati.

Bayern je dogovorom s Tuchelom izbjegao plaćanje odštete, a ako bi ipak otpustio trenera prije kraja sezone morao bi mu isplatiti 10 milijuna eura, piše Bild. Dodajte tome ona 24 milijuna koji je za otkaz dobio Julian Nagelsmann pa vam je jasnije zašto Bavarci ne žele rasipati novac.

Zanimljivo je da je upravo trenutni njemački izbornik Nagelsmann jedan od najvećih kandidata za preuzimanje klupe Bayerna ovog ljeta. Uz njega se najčešće spominju Ralf Rangnick, Zinedine Zidane, Roberto De Zerbi i José Mourinho kojeg zaziva Hamann.

- Možete o njemu misliti što želite, ali u Chelseaju su igrači željeli samo da ih on vodi. On je nevjerojatan profesionalac - rekao je Hamann.

Hoće li Mourinho u svoj bogati CV dodati i Bayern, ostaje da vidimo. Jedno je sigurno - čelnici Bayerna žele trenera koji će biti na klupi nekoliko sezona. Dosta su ih mijenjali posljednjih godina.

Linker
29. travanj 2024 16:33