JOHN MACDOUGALL Afp
RAT NJEMAČKIH KLUBOVA

Unionu propalo dovođenje bivše zvijezde Reala, iz Leipziga ih bocnuli pa dobili brutalan odgovor

Momčad iz Berlina je objavila sastav za susret s Wolfsburgom, a ispod su im se javili rivali...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. veljača 2023. 11:54

Doba digitalizacije i sveopće prisutnosti društvenih mreža odrazilo se i na zbivanja u sportskom svijetu. Nekad ste za vijesti iz suparničkih tabora trebali pričekati sutrašnje izdanje novina, danas je sve dostupno na dlanu i to u realnom vremenu.

Klubovi na različite načine koriste društvene mreže, neki su u tome više, neki manje uspješni. Iz Njemačke dolazi najnoviji primjer nadmudrivanja administratora društvenih mreža dva uspješna kluba, Union Berlina i RB Leipziga, a u središtu istog našao se Isco, bivša zvijezda Real Madrida.

Španjolski ofenzivni veznjak trebao je u završnici zimskog prijelaznog roka potpisati za Union Berlin, no na kraju je taj transfer propao.

Što se točno dogodilo? Union Berlin je u utorak na Twitteru objavio početni sastav za Kup utakmicu s Wolfsburgom, a RB Leipzig je u komentaru postavio pitanje:

‘‘Isco?‘‘.

Union je par minuta kasnije odgovorio također jednom riječju:

‘‘Tradicija?‘‘.

Kratko ali slatko, ‘rasprava‘ je tu bila gotova.

RB Leipzig je osnovan 2009. godine kao ispostava Red Bulla, a ostali su navijači u Njemačkoj prema njemu jako kritični smatrajući ga ‘umjetnom tvorevinom‘. Union Berlin je pak osnovan 1966. godine.

Iscov transfer nije uspio jer je njegov agent nakon liječničkog pregleda tražio neke nove uvjete o kojima se ranije nije razgovaralo. Iz agencije Gestifute krivicu su prebacili na račun kluba...

A Isco bi nakon odlaska iz Seville novi angažman mogao pronaći u Turskoj, navodno je za njega zainteresiran prvoligaš Konyaspor čiji predsjednik As Akcan tvrdi da su u tijeku pregovori sa Španjolcem.

Prijelazni rok u Turskoj traje do 8. veljače, a Konyaspor drži osmo mjesto na ljestvici...

Linker
05. svibanj 2024 09:23